Road Racing 03.06.2019

Miika Viiperi kauden alustesteissä

Stone Racing Teamin Miika Viiperi yllättyi positiivisesti pyöränsä iskunvaimentimien toiminnasta. Kuva:Timo Nässi.

Torstaina järjestettiin Suomen Road Race Ajajien ja Road Racing SM-sarjan kuljettajille testipäivä Virtasalmen Motoparkissa. Stone Racing Teamin kokkolalaisvahvistus Miika Viiperi oli paikalla testaamassa uusia alustan säätöjä.

SM-sarjaan ilmoittautuneet kuljettajat myös kuvattiin sarjan nettisivujen kilpailijaprofiilia varten.

– Jousitus on muuttunut melko radikaalisti viime kaudesta, joten saattaa hetki mennä totutellessa tähän alustaan, eikä kilometrejä ratapyörällä ole paljoa tälle keväälle tullut, Viiperi tuumi.

Suurista muutoksista huolimatta Viiperin ajo tuntui lähtevän kulkemaan jo ensimetreiltä eikä pyörää tarvinnutkaan paljoa päivän aikana muuttaa.

– Pääsin jo hiukan hiomaan ajolinjoja ja totuttelemaan kääntyvämpään pyörään. Yllättävän hyvältä tuntui, vaikka pyörässä on merkittävästi pehmeämpi alusta kuin viimekautisessa laitteessa.

– Tällainen testipäivä on loistava mahdollisuus päästä treenaamaan koko sarjan porukan kanssa viikkoa ennen varsinaista koitosta, sillä SM-kausi alkaa nimenomaan Motoparkista.

Motoparkissa oli mahdollisuus harjoitella vielä seuraavakin päivä, joten Viiperi käytti myös sen hyödyksi. Turhia renkaanvaihtoja ei tarvittu ja mies ajoikin samoilla renkailla molemmat päivät ja kierroksia kertyi melkoisesti.

– Tästä sai kyllä hyvät eväät viikon päästä ajettaviin kisoihin ja ehtii vielä käymään testipäivien saldon läpi, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä kisaviikonloppua ajatellen.

Road Racing SM -sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan 7.-9. kesäkuuta Motoparkin radalla.

Road Racingin SM-sarjan sivut.

Teksti: Jani Vaahtera.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing