Ralli 11.10.2016

Michèlle Mouton: ”WRC on matkalla huipulle”

Michèlle Mouton teki historiaa voittamalla ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana naisena rallin MM-osakilpailun. Kuva: Nita Korhonen

Rallin MM-sarja elää parhaillaan jännittäviä hetkiä. Mielenkiinnon lajia kohtaan odotetaan kasvavan paitsi kaudelle 2017 tulossa olevien WRC-autojen teknisten muutosten myötä, myös uusien tiimien saapuessa taistelemaan MM-pisteistä.

Ensi vuodesta lähtien WRC-autot tulevat olemaan entistä aerodynaamisempia ja 25 kiloa kevyempiä. Teknisiltä ominaisuuksiltaan autoissa nähdään enemmän tehoa. Moottorit ovat edelleen 1,6-litraisia, mutta tehot muuttuvat nykyisestä 221 kW:stä 265 kW:iin. Vuoden 2017 WRC-autot ovat siis huomattavasti nopeampia nykyisiin verrattuna, minkä odotetaan vaikuttavan suoraan rallin mielenkiintoon erityisesti katsojan näkökulmasta.

– WRC kehittyy hyvin tällä hetkellä, koska ensi vuodelle saamme uuden WRC-auton, mikä on erittäin mielenkiintoista. Saamme mukaan myös uuden valmistajan. Toyotan myötä meillä on yhteensä viisi valmistajaa ja tämä on hyvin jännittävää. WRC on tällä hetkellä matkalla huipulle, toteaa FIA:n MM-rallisarjan johtaja ja entinen rallitähti Michèlle Mouton.

Mouton on mielissään siitä, että uuden valmistajan ohella sarjaan saadaan myös kova rallinimi.

– Tommi Mäkisellä on suuri kokemus rallista, onhan hän nelinkertainen maailmanmestari. Toivon, että hän tekee hyvää työtä ja sen me näemme ensi vuoden alussa Monte Carlossa.

Tiina Lehmonen työskentelee nykyään Tommi Mäkisen Toyota WRC-tiimissä. Kuva: Nita Korhonen

Tiina Lehmonen työskentelee nykyään Tommi Mäkisen Toyota WRC -tiimissä. Kuva: Nita Korhonen

Tommi Mäkisen leipiin helmikuussa siirtyneellä, entisellä AKK Sportsin toimitusjohtajalla Tiina Lehmosella on niin ikään suuret odotukset ensi kauden suhteen.

– Ensi vuosi on tosi mielenkiintoinen, koska kaikki ovat odottaneet uutta autoa ja nyt tulee uudet säännöt ja uusi auto, joten tulee olemaan oikeasti hirmu mielenkiintoinen vuosi kaikkien kannalta, Lehmonen iloitsee.

– Kun on uusi auto ja uusi tiimi mukana, niin totta kai se lisää mielenkiintoa. Tämä on uusi, iso tuulahdus koko rallin kannalta. Uskon, että sekä katsojilla että kilpailijoilla on odotukset aika korkealla ensi vuotta silmällä pitäen.

Neste Ralli on lukeutunut vuodesta toiseen parhaiten järjestettäviin ralleihin. Kuva: Toni Ollikainen

Neste Ralli on lukeutunut vuodesta toiseen parhaiten järjestettäviin ralleihin. Kuva: Toni Ollikainen

Suomen MM-rallin, Neste Rallin maine maailman parhaiten järjestettynä rallina sai tukea jälleen tänäkin vuonna FIA:n virallisesta arviointiraportista. Autourheilun kansainvälisen kattojärjestön delegaatit antoivat Suomen MM-rallin järjestäjälle kiittäviä arvioita muun muassa tapahtuman puitteista, turvallisuudesta ja henkilökunnan osoittamasta ammattitaidosta.

– Neste Ralli on, jos ei paras, niin ainakin parhaita kisoja. Kyllähän se Neste Ralli on minun mielestä paras kisa sarjassa, mutta ehkä katson sitä liian läheltä. Meillä on kulttuuri ja perinteet, mutta meillä on maailman parhaat rallin tekijät. Se on kerta kaikkiaan niin hyvä porukka tekemään kisaa, että siitä syystä se vuodesta toiseen pysyy siellä kärjessä, Lehmonen kiittelee tapahtuman järjestelyitä, joissa oli tänä vuonna mukana yhteensä yli 4 000 vapaaehtoista.

Useita vuosia Neste Rallia järjestämässä ollut Lehmonen on ensi vuonna mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa kilpailevan tiimin roolissa.

– Ensi vuodelle uskon, että Kaitsu (Kai Tarkiainen) tiimeineen keksii taas jotain uutta kivaa ja nyt on mullekin jännä nähdä se vähän eri kantilta, että miltä ralli näyttää siltä puolelta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Neste Rallin järjestelyt saivat jälleen hyvää palautetta FIA:lta

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli