Ralli 03.02.2020

Metsälän suunnitelma Vaakuna-Ralliin – ”Jatketaan siitä mihin Rovaniemellä jäätiin”

Juuso Metsälä ajoi SM-kauden avauksessa luokkansa seitsemänneksi. Kuva: Taneli Niinimäki

Arctic Lapland Rally oli Keuruun Urheiluautoilijoiden Juuso Metsälän uran kymmenes ralli. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoita edustavan kartanlukija Matti Kankaan kanssa yhteisiä startteja on nyt kahdeksan. Kauden avaus sujui käsikirjoituksen mukaan ja vauhti kasvoi kilpailun edetessä. Ensimmäistä kertaa Rovaniemellä kilpaillut Metsälä ajoi lopulta seitsemänneksi SM1-luokassa.

Seuraavana vuorossa on SM Vaakuna-Ralli, joka ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta. Ralli oli pitkään myös perumisuhan alla, sillä Etelä-Savon seutu kärsi lumettomasta talvesta aina tammikuun loppuun saakka.

Vaakuna-Ralli piti viime vuonna rallikalenterista välivuoden, mutta on nyt jälleen mukana. Mikkeli on jäänyt kilpailijoiden mieleen hienosti järjestettynä tapahtumana ja ralliviikon perjantaina raviradalla onkin odotettavissa jälleen hieno show. Kilpailun avaava erikoiskoe ajetaan parilähtönä eli odotettavissa on kiivasta kilvanajoa heti rallin ensimetreistä lähtien.

– Tunturissa saatiin hyvät kilsat alle ja rohkeutta omaan tekemiseen. Koitetaan jatkaa siitä, mihin Rovaniemellä jäätiin. Edellisessä kisassa saatiin nuotit tarkemmiksi ja se on yksi tärkeä osa-alue, jota pyrimme kehittämään tässäkin rallissa. Koitetaan päästä nyt heti rallin alusta hyvään rytmiin, eikä nukuta alkupätkillä. Lyhyt testi ajetaan vielä ennen kisaa, Metsälä summasi tulevan rallin sotasuunnitelmaa.

SM1-luokan sarjakärkenä kilpailuun lähtee Teemu Asunmaa, joka ajoi avauskilpailun voittoon Emil Lindholmin suistuttua viimeisellä erikoiskokeella hankeen. Lindholm onkin varmasti sisuuntuneena yksi rallin potentiaalisista voittajasuosikeista jäätyään Rovaniemellä tylysti kolmanneksi. Eerik Pietarinen löysi myös Arctic Lapland Rallyssa vauhdin ja lähtee reitille Asunmaan perään ollen sarjapisteissä toisena. Juha Salo vaihtoi Tunturin pettymyksen jälkeen kartanlukijaa ja nyt vierellä on MM-sarjastakin tuttu Mikko Markkula. Tämän kolmikon lisäksi luokkaan tuo mielenkiintoa Jarkko Nikara. Saarijärven mies on jälleen mukana ja tallista on kaivettu vanha sotaratsu Mitsubishi Lancer jälleen tositoimiin.

Ralli alkaa perjantaina yleisöerikoiskokeella Mikkelin raviradalla klo 19.30. Varsinaisille metsäerikoiskokeille lähdetään Mikkelin torilta lauantaina klo 10.00. Maaliin odotetaan ensimmäistä kilpailijaparia samaan paikkaan klo 18.50. Erikoiskokeita on kaikkiaan yhdeksän ja mittaa niille kertyy 111 km.

Teksti: Antti Lahtinen, Juuso Metsälän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli