Ralli 09.02.2020

Metsälä riskittömällä ajolla kuudes Mikkelissä

Juuso Metsälä ajoi hyvän kilpailun Mikkelissä. Kuva: Hannu Rainamo

SM1-luokan kuopus 19-vuotias Juuso Metsälä ajoi riskittömästi ja sijoittui lopputuloksissa Vaakuna-Rallissa kuudenneksi Mikkelissä.

Ralli lähti sujumaan suunnitelmien mukaan heti perjantain yleisöerikoiskokeelta lähtien ja avauserikoiskokeella Metsälä kellotti kuudenneksi nopeimman ajan. Sama tahti jatkui lauantain metsäerikoiskokeilla ja tulosluettelossa edellä olevat nimet olivat SM-sarjan kokeneinta kaartia. Määrätietoinen Metsälä kiersi reitin ilman suurempia riskejä ja oli lopputulokseen tyytyväinen.

– Taktiikka oli lähteä jatkamaan siitä, mihin Rovaniemellä jäätiin ja siinä onnistuttiin. Nämä rallit pitää tässä vaiheessa uraa ajaa maaliin ja kerätä kokemusta.

– Viimeisellä erikoiskokeella spinnasin ja hävittiin vähän, mutta muuten lähes virheetön päivä. Tiedän kyllä, mistä ero kärkeen tulee, mutta on fiksumpaa nostaa vauhtia kokemuksen kautta, kommentoi Metsälä maalissa.

Rallin voittoon ajoi Emil Lindholm. Ansaittu voitto tuli 14,8 sekunnin marginaalilla Teemu Asunmaahan. Kolmanneksi nousi viimeisellä erikoiskokeella Mikko Heikkilä ohi loistavaa vauhtia vanhalla kalustolla pitäneen Jarkko Nikaran.

– Täytyy ihailla Juuson kypsää ajamista. Kierrettiin reitti hyvää vauhtia kokemukseen nähden, mutta oikeastaan mitään tilanteita ei ollut missään vaiheessa. Yksi ylipitkä hyppy ja viimeisen erikoiskokeen spinnaus, mutta siinäpä ne. Nopeusluokkia, kun saadaan vähän vielä tarkemmiksi, niin riskikynnystä voi nostaa, mietti kartanlukija Matti Kangas.

Seuraava SM- ralli ajetaan Joensuussa 29. helmikuuta.

Vaakuna-Rallin tulokset: (SM1)

  1. Emil Lindholm 1:03:07,9
  2. Teemu Asunmaa + 14,8
  3. Mikko Heikkilä + 44,2

    6. Juuso Metsälä +3:09,0 

SARJAPISTEET 2/6 SM1:

  1. Teemu Asunmaa 52 pts.
  2. Emil Lindholm 45 pts.
  3. Eerik Pietarinen 35 pts.

    6. Juuso Metsälä 17p

Teksti: Antti Lahtinen / Metsälän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli