Ralli 19.01.2020

Metsälä nosti vauhtia ja täräytti SM1-luokan seitsemänneksi Arctic Lapland Rallyssa

Juuso Metsälä löysi vauhtinsa lauantaina. Kuva: Hannu Rainamo.

Arctic Lapland Rallyn avauspäivän jälkeen Juuso Metsälä ja kartanlukija Matti Kangas olivat sijalla 14 SM1-luokassa. Illalla pidettiin tiimipalaveri, jonka sävy oli selkeä. Lauantaina ajetaan niin lujaa kuin omat taidot antavat myöden. Näin myös toimittiin ja aamun avauserikoiskokeen kellotus oli luokan viidenneksi nopein. Se lupasi hyvää loppupäivää ajatellen.

-Päätin Kämän lähdössä, että nyt vedetään. Vaikken asettanut tulostavoitetta, niin avauspäivä harmitti itseänikin. Jonkun verran oli tietysti tilanteita ja penkkakosketuksia, mutta se kuuluu asiaan, kommentoi Metsälä rallin SM-sarjan avausosakilpailun päivähuollossa.

Sama tahti jatkui Metsälällä, kun autokunta lähti Kemijärven suuntaan. Sarrio, Untamovaara ja Niskavaara -nimiset erikoiskokeet sopivat myös hyvin Metsälälle. Jos eroa verrattiin perjantaihin, ajat paranivat noin kaksi sekuntia kilometriä kohden. Jonkinlainen henkinen lukko aukesi ja nuori jyväskyläläinen oli kuin uudestisyntynyt. Sijoitus nousi kohisten ja hän oli lopulta SM1-luokan seitsemäs. Siihen voi olla kokemukseen nähden äärimmäisen tyytyväinen.

– Järvisen Tommi osasi perjantaina illalla sanoa oikeita asioita ja lauantaina lähti ajo sujumaan. Olen tyytyväinen tulokseen. Perjantai unohdetaan nyt. Katsotaan lauantain videot ja etsitään niistä virheet, niin ollaan seuraavassa SM-rallissa taas askeleen lähempänä kärkeä toivottavasti, kertoi silmin nähden iloinen maanrakennuskoneenkuljettaja ennen maalilavalle siirtymistä.

SM1-luokan voittoon ajoi Alavuden Teemu Asunmaa. Viimeisellä erikoiskokeella koettiin vielä draamaa, kun tukevassa johdossa ajanut Emil Lindholm ajoi lievästi ulos ja oli lopulta kolmas.

Seuraava SM-ralli ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta

Teksti: Antti Lahtinen / Metsälän tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli