Motocross 09.11.2016

Mestaruuksia takonut Manninen Bros laajentaa toimintaansa

Emil Weckmanin ja Team Manninen Bros Hondan tiet erkanevat huikean mestaruusvuoden jälkeen. Kuva: Team Manninen Bros Honda

Team Manninen Bros Honda –motocrosstiimin tähtikuljettaja Emil Weckman siirtyy tulevalla kaudella uusien haasteiden pariin, mutta Mannisen veljeksillä on jo uudet kuljettajat katsottuna useampaan eri luokkaan.

Team Manninen Bros Honda –tiimin kausi 2016 sujui juhlatunnelmissa, kun motocrossin huippulahjakkuus Emil Weckman saavutti C/A-luokan Suomen mestaruuden, Baltian mestaruuden sekä 150-kuutioisten Euroopan mestaruuden.

– Kausi meni todella, todella hyvin. Tavoitteet täytettiin ja ehkä vähän ylitettiinkin, tiimipäällikkö Kusti Manninen iloitsee.

Weckman siirtyy kuitenkin ensi kaudeksi Suzukin puikkoihin ja vaihtaa samalla tallia. Kuskivaihdon ohella Manninen Bros –tiimi elää muutenkin muutoksen aikaa.

Emil Weckman sai shamppanjasuihkun Kusti Manniselta toisen Euroopan mestaruuden kunniaksi. Kuva: Team Manninen Bros Honda

Emil Weckman sai shamppanjasuihkun Kusti Manniselta toisen Euroopan mestaruuden kunniaksi. Kuva: Team Manninen Bros Honda

– Nyt kun kahtena vuonna on tullut Euroopan mestaruus, niin ei ehkä ihan samalla kaavalla haluttu jatkaa. Kesällä olimme jo sitä mieltä, että voitaisiin laittaa pillit pussiin tiimitoiminnan osalta kauden päätteeksi, kun oli jo selvää että koko tiimiprojektin alkuperäinen tavoite eli juniorikuskin avustaminen ammattilaiscrossariksi maailmalle tulisi varmuudella toteutumaan Emilin kohdalla. Sitten tuli yhteydenottoja muutamalta potentiaaliselta kuljettajalta ensi kauteen liittyen ja päädyimme pyörtämään lopettamispäätöksen, Manninen toteaa.

Tiimin kuljettajat tullaan julkistamaan pian, mutta ensi kauden kilpailukonsepti alkaa olla jo selvillä.

– Lähdemme EM-sarjaan 150-kuutioisiin jälleen yhden kuskin voimin. Sen lisäksi laajennamme toimintaa kotimaan rintamalla ja meillä tulee MX1 SM-sarjaan kuljettaja. Tämä MX1-luokan kuljettaja on kyseisen luokan mittapuulla erittäin nuori. Me näemme, että hänessä on paljon potentiaalia. Meillä on erinomaiset suhteet Honda Europen suuntaan, joten jos vauhti kehittyy kaverilla riittävästi, niin tavoitteena on hankkia hänelle villikortti muutamaan MXGP-kisaan ensi kaudella. Niissä kisoissa olisi sitten mahdollisuus antaa näyttöjä MM-tiimien suuntaan seuraavaa kautta varten.

Kaudella 2017 Team Manninen Bros Honda tulee jatkamaan yhteistyötä Hondan kanssa. Uudet kuljettajat tullaan julkaisemaan pian. Kuva: Team Manninen Bros Honda

Kaudella 2017 Team Manninen Bros Honda tulee jatkamaan yhteistyötä Hondan kanssa. Uudet kuljettajat tullaan julkaisemaan pian. Kuva: Team Manninen Bros Honda

Manninen Bros on profiloitunut antamaan nuorille kuljettajille mahdollisuuksia kisa-areenoilla ja tähän tullaan keskittymään myös jatkossa.

– Meillä ei ole tiiminä kiinnostusta tai resursseja lähteä täysipainoisesti kisaamaan esimerkiksi EMX250-luokassa ja siksi olemme keskittyneet tarjoamaan juniorikuljettajillemme mahdollisuudet antaa näytöt EM-tiimeille. Emil käytti tilanteen hienosti hyväkseen ja hänellä oli jopa mahdollisuus valita useista palkallisista EM-tiimipaikoista ensi kaudelle. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä pystymmekö viemään kuljettajan suoraan MXGP-tiimiin.

Todennäköisesti tiimi laajentaa kotimaan toimintaansa myös ikähaarukan toiseen päähän.

– Ensi kaudella näillä näkymin myös MX35- ja MX45-luokissa haetaan Suomen Cup –mestaruutta, Manninen myöntää.

Manninen Bros –tiimi on noussut nopeasti motocrossin huipputalliksi. Manninen toteaa menestyksen juontuvan monesta eri osa-alueesta.

– Ehkä suunnitelmallisuus on yksi valttejamme. Meille tärkeää on, että kuljettaja pystyy keskittymään vain kilvanajoon, eikä esimerkiksi sahata pakettiautolla ympäri Eurooppaa, vaan kisapaikoille lennetään ja muutenkin pyrimme toimimaan mahdollisimman ammattimaisesti on sitten kyseessä treenaaminen, testaaminen, tekniset asiat, tiimin ulkoasu tai tiedottaminen. Kun miettii, mitä tekee, niin se ei välttämättä vaadi kovin paljon rahaa suhteessa siihen, että hirveästi sählätään joka suuntaan ja pistetään rahaa haisemaan.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross