Motocross 08.08.2019

Mertsalmen voittoputkelle lisää pituutta motocrossin naisten Suomen Cupissa

Hanna Mertsalmi on motocrossin naisten sarjan hallitseva Suomen Cup -mestari. Kuva: Hanna Mertsalmen Tiedotus.

Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi jatkoi voittokulkuaan motocrossin naisten Suomen Cupissa, kun viides osakilpailu ajettiin Tampereen Kaanaassa sunnuntaina.

Mertsalmi voitti molemmat kilpaerät, kuten kauden aiemmissa neljässä osakilpailussakin. Mertsalmi oli jo aika-ajossa 2:07 minuutin kierrosajallaan yli kahdeksan sekuntia nopeampi kuin seuraavilla sijoilla olleet Tampereen Motocrossin Hanna Reinola ja Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen.

– Ennen kisaa vähän jännitti, miten jaksaa ajaa, kun olin kipeänä viikolla. Mutta ihan nätisti se sit taittui! Aika-ajosta pohjat ja samoin kaksi erävoittoa selkeällä erolla muihin. Rata oli melko raskaassa kunnossa jo kakkoserässä ja muutenkin haastava, mutta oli tosi kivaa ajaa, Mertsalmi riemuitsi Facebookissaan.

Päivän yhteistuloksissa hienoiseksi yllättäjäksi nousi kotiradallaan ajanut Reinola, joka pokkasi kummastakin erästä sekä yhteistuloksista kakkossijan. Kolmas oli sarjassa toisena oleva Virtanen.

Kaksi seuraavaa sijaa menivät Mäntsälän Moottorikerhon Oona Niinimäellä ja Vantaan Moottorikerhon Saana Kurviselle, joka ajoi vasta kauden ensimmäisen osakilpailunsa.

Reinola nousi sarjassa kolmanneksi ohi Kaanaassa kuudenneksi jääneen Kainuun Moottorikerhon Laura Kurkisen, joka oli avauserässä mukana kahden ajajan kolarissa. Yhteenosumassa nuoremman polven kuljettaja, aika-ajossa Kurkisen perässä viidenneksi nopeimman kierrosajan kellottanut, Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro loukkasi itseään sen verran, että meni erän jälkeen tarkistettavaksi sairaalaan. Hän kuitenkin ajoi ensin maaliin sijalla 11. Kurkinen menetti puolestaan tilanteessa vielä enemmän aikaa kerätessään kamojaan ”pöpeliköstä”. Hän oli ruutulipulla 13. Uro ei ajanut toista erää, missä Kurkinen oli kolmas.

– Ensimmäisen erän alussa ohitin kanssakilpailijan ja vähän sen jälkeen spoorissa pyörä lähti hallinnasta. Siinä sitten mentiin muutama kuperkeikka ja takana tullut kuski ei ehtinyt väistää, vaan ajoi ylitseni. Päätin kuitenkin ajaa erän loppuun asti ja heti erän jälkeen menin ambulanssiin tarkastukseen. Tampereelta ajettiin Hyvinkään sairaalaan kuvaukseen ja siellä oli kaikki ok, Uro kertasi urheilija-Facebookissaan.

– Eli tällä kertaa selvittiin pintanaarmuilla ja vääntyneellä kytkinkahvalla. Onni oli myös turvalliset ajovarusteet. Nyt pari päivää lepoa ja pikimmiten takaisin mopon päälle.

Kurkinen jatkaa kauttaan sarjan nelospaikalla. Niinimäki on viidentenä tasapisteissä Orimattilan Moottorikerhon Janette Saarisen kanssa.

Mertsalmen ero Virtaseen on 54 pistettä. Jäljellä on kaksi osakilpailua, joissa on jaossa vielä maksimissaan sata pistettä.

Tampereen Motocrossin isännöimässä kilpailussa oli mukana 15 naiskuljettajaa. Kauden aikana pisteitä on kerännyt 28 ajajaa.

Arvosarjojen menestyjiä kärjessä

Kaanaassa ajettiin myös MX-liigan viides osakilpailu.

Lauantaina MX-liigassa nuorimpien lapsikuljettajien, alle 11-vuotiaiden MX65-luokan kärkikolmikon muodostivat Vantaan Moottorikerhon Luca Väg, Rene Nyman ja Eeka Laaksonen.

Hieman vanhemmissa lapsissa, alle 15-vuotiaissa Turun Moottorikerhon Aaro Menna voitti MXC/B-luokan, missä Lohjan Seudun Moottorikerhon (LoSMK) Atte Tolonen oli toinen ja Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Heikki Vähäpesola kolmas.

MX-liigan ulkopuolisessa MXC/A-luokassa ykköseksi ajoi Tampereen Motocrossin (TamMC) Veeti Oksanen ennen LoSMK:n Eliel Lehtistä ja TamMC:n Jasper Haavistoa.

Sunnuntaisista MX-liigaluokista harrastajien MXH (aikuiset) oli Hyvinkään Moottorikerhon Simo Toivomäen heiniä. Kyrökosken Pärinän Teemu Silmola ajoi toiseksi ja Akaan Moottorikerhon Iisakki Eskola kolmanneksi.

Niin sanotussa aikuisharrastajien MXB:ssä ykkönen oli muun muassa kerhojoukkueiden Suomen mestaruutta varsinaisella kilpaurallaan juhlinut, Orimattilan Moottorikerhon Iiro Laitinen. Laitinen on nähty tänä vuonna myös MX1-luokan SM-sarjassa. Edellisen kerran hän ajoi SM-sarjaa kaudella 2011. Endurossa ja cross countryssa kunnostautunut, Porin Moottorikerhon Aleksi Nieminen keräsi Tampereen sunnuntaissa toiseksi korkeimmat pisteet. Botnia Dirt Ridersin Simon Finne oli kolmas.

125-kuutioisten pyörien MX125-luokassa voiton otti tasaisen väännön jälkeen Kouvolan Motocrossin Mauno Nieminen, joka on tänä vuonna voittanut myös yhden erän MX2-luokan SM-sarjassa. Hänen kanssaan erävoiton ja kakkossijan jakoi Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi, joka johtaa alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupia. Nieminen voitti yhteistuloksissa paremman toisen eränsä ansiosta. Kolmas oli Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Arttu Sihvonen.

Naisten Suomen Cup ja MX-liiga jatkuvat Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden isännöimänä 24.-25. elokuuta. Sitä seuraava, eli kauden viimeinen osakilpailu on vuorossa Vantaan Moottorikerhon toimesta 14.-15. syyskuuta.

Motocrossin kotimainen kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Alavudella SM- ja Suomen Cup -sarjojen merkeissä.

Tampereen Motocross isännöi puolestaan tänä vuonna vielä toista kilpailua, kun kansainvälinen Tampere Supercross järjestetään jo kahdeksatta kertaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-9. marraskuuta.

Tulokset

Sarjataulukot

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross