Ralli 06.01.2020

Menestyksennälkäinen Riku Tahko palaa Ralli SM -sarjaan

Riku Tahko ja Markus Soininen ajavat kaudella 2020 Ralli SM -sarjassa. Kuva: Jonna Vehkakoski.

Tammikuun kolmantena viikonloppuna käynnistyvä rallin SM-sarja saa kilpailijoihinsa paluumuuttajan, kun porvoolainen Riku Tahko palaa jahtaamaan mitaleita. Kauden ohjelmassa on myös valikoituja kisoja ulkomailla.

Viime vuosina rallicrossradoilta niin Euroopan kuin kotimaan radoilta tuttu Riku Tahko palaa vuosien tauon jälkeen jahtaamaan mitaleita rallipoluilla. Kauden 2019 aikana rallicrosskiireiden keskellä on huolella valmisteltu uuden Rally2kit-luokan MINI One -ralliauto, jolla Tahko taistelee SM2-luokan mitaleista.

– Veri veti takaisin niin kovasti rallin ja SM-sarjan pariin, etten voinut vastustaa. Kiinnostus paluuseen kasvoi ehkä eniten siitä, että halusin oppia uuden, R-sukupolven ralliautoilla ajamisesta. Lähdettiin kehittämään Rally2kit-luokan MINIä, jolla keskitytään rallikoulutuksiin. Itse ajan samalla autolla Ralli SM -sarjan ja Latviassa ajettavan rallin EM-sarjan osakilpailun toukokuussa. SM-sarjassa ajamme SM2-luokassa ja ERC:ssä ERC2-luokassa, taustoittaa Riku Tahko.

– Minulle iso asia ralliin paluussa on myös se, että kaksinkertainen SM-mitalisti ja entinen kartanlukijani Markus Soininen saatiin lämmitettyä mukaan rallipoluille.

Moottoriurheilun ja autoilun parissa elantonsa tekevä Tahko on yhteistyökumppaneiden kanssa tehnyt ison työn, jotta paluu ralliin onnistuisi. Paluulle ralliin tuntuu selkeästi olevan tilaus, sillä viime kesän ja syksyn aikana ajetut testikisat nostattivat huomiota ja kiinnostusta myös kannattajissa ja seuraajissa.

– Kun ralliin paluusta alettiin syksyllä herkutella, ja pari kisaa ajettiinkin, niin huomasin, että vuorovaikutus fanien ja seuraajien kanssa kasvoi merkittävästi.

Riku Tahko ja Rally2kit-luokan MINI One. Kuva: Jarno Saari.

Tahkon mukana kaudella 2020 jatkavat muun muassa pitkäaikaiset kumppanit BMW, Ramirent ja Monster Energy, monen muun tärkeän kumppanin lisäksi. Jatkuva yhteistyö ei missään tapauksessa ole itsestään selvää, vaan aiemmin onnistuneiden yhteistyömallien lopputulos.

– Rallicross konseptina oli niin toimiva kumppanien kanssa, että täytyi käydä keskustelua siitä, miksi vaihdamme lajia. Kaikki ovat kuitenkin olleet äärimmäisen iloisia tästä siirrosta. Rallicross vei minua kuljettajana valtavasti eteenpäin. Lisäksi rallicross oli urallani juuri silloin kuin pitikin.

MM-rallit saavat vielä odottaa – Tahko jatkaa Yle Ralliradion asiantuntijana

Viimeisen kahden Suomen MM-rallin avauserikoiskokeella näytösluonteisesti ajaneen Riku Tahkon polte ajaa koko ralli kaudella 2020 oli suunnittelupöydällä vielä vuodenvaihteeseen saakka. Tahkon suunnatessa katseensa SM-sarjan lisäksi ulkomaan kisoihin on tuosta ajatuksesta luovuttu ja porvoolainen löytyy suuren suosion saavuttaneen Ylen Ralliradion asiantuntijakommentaattorina.

– Haaveenani oli ja on edelleen ajaa Neste Rallissa. Ensi kaudella MM-sarjan luokkajaolla joutuisimme ajamaan R5-luokan autojen kanssa samassa luokassa, joka tarkoittaa, että antaisimme melko paljon tasoitusta kaluston puolesta, kertoo Tahko.

– Päätöstä tehdessämme kävimme Yle Jyväskylän Arvo Vuorelan kanssa kaikkiaan 30 sekunnin tiukat neuvottelut jatkostani. Saamani positiivinen palaute ja se, että uudestaan mukaan pyydetään, tekee helpoksi päätöksen jatkaa Ralliradiossa. Vuoden 2020 Suomen MM-rallin juhlakilpailussa en siis kilpaile numerot kyljessä, vaan toimin kommentaattorina seitsemäntenä vuotena peräkkäin.

Riku Tahkon kilpailukausi alkaa Arctic Lapland Rallyssa, Rovaniemellä 17.1.

Riku Tahko ja kartanlukija Markus Soininen. Kuva: Taneli Niinimäki.

Teksti: Joni Pakarinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli