Motocross 04.10.2016

Menestyksekäs kausi Saku Mansikkamäelle

Saku Mansikkamäen kauden tulokset yllättivät positiivisesti.

Strawberryhill Racingin motocrosskuljettaja Saku Mansikkamäen kausi 2016 on ollut menestys. 10-vuotias Mansikkamäki osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaikkiin MX-liigan kisoihin ja sijoittui lopulta upeasti toiseksi. Lisäksi Saku voitti yhdessä Nico Stenbergin ja Eelis Viemerön kanssa VMK:lle kerhojoukkuemestaruuden.

– Ensimmäisessä kokonaisessa MX-liigassa tavoitteemme oli vain kerätä kokemusta tiuhemmasta kilpailemisesta ja reissaamisesta pitkin Suomea, isä Jaakko Mansikkamäki kertoo.

– Pisteitä kuitenkin ropisi niin, että koko liigan voitto oli hyvin lähellä.

Strawberryhill Racing on Mansikkamäen perheen yhteinen harrastus. Filosofia kotitallissa on ollut lasta kuunteleva.

– Kyse on vielä lapsen urheiluharrastuksesta, se täytyy muistaa. Treenaamisessa on tähän asti edetty niin, että ajaminen on lapsesta kivaa, Jaakko Mansikkamäki sanoo.

Sakun halu treenata ja saavuttaa uusia tavoitteita on kuitenkin kasvanut siinä määrin, että talli vaihtoi tänä vuonna systemaattiseen harjoittelun ja isä Jaakkokin siirtyi valmennuksesta sivuun. Tilalle saatiin MM-sarjaa aikoinaan ajanut Ludde Söderberg.

– Ludde kertoi itse saaneensa juniorikuskina arvokasta mentorointia ja haluaa itse tarjota samaa nyt Sakulle. Tämä on meille todella upea juttu.

Sakun kilpailutoimintaa tehdään täysin hänen ehdoillaan.

Sakun kilpailutoimintaa tehdään täysin hänen ehdoillaan.

Sakun ensi kauden tavoitteena on voittaa MX-liiga sekä ajaa niin monta EM-karsintaa kuin tiimin kukkaro kestää ja päästä EM-loppukilpailuun. Tavoite on myös päästä Virossa ajettavaan junioreiden MM-kilpailuun.

– Näillä tavoitteilla myös kuntopuoleen on alettava kiinnittää huomiota, jotta Saku pystyy ajamaan pidemmät EM–erät loppuun asti.

Ajolinjojen ja -tekniikan hiomisen lisäksi huomiota aiotaan jatkossa kiinnittää myös henkiseen puoleen.

– Ensi kaudella oma tavoitteeni on, että en anna minkään häiritä ajatuksiani, kun kisa starttaa. En mieti tuloksia tai sijoituksia, vaan keskityn vain ja ainoastaan suoritukseen, Saku Mansikkamäki summaa.

Strawberryhill Racing kiittää kaikkia tukijoita menestyksekkäästä kaudesta!

Teksti: SHR tiedotus/Tapio Ollikainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross