30.10.2018

Road 2 Snowcross, Osa 1

Road 2 Snowcross -sarjassa seurataan Harri Kolehmaisen matkaa kohti Snowcross-ratoja. Tavoitteena miehellä on ajaa kaikki Snowcrossin SM-viikonloppujen yhteydessä järjestettävät Sport-luokan osakilpailut ja selvitä kisoissa ehjin nahoin maaliin.

Road 2 Snowcross -projektista tekee mielenkiintoisen se, että Kolehmaisella ei ole juurikaan aiempaa kokemusta moottorikelkkailusta. Aiemmin mies on ollut kelkan sarvissa muutaman kerran noin kymmenen vuotta sitten. Melkoisen haasteen hän on siis ottanut itselleen.

Snowcrossin pariin Kolehmainen etsiytyi talvelle 2018, kun hän ryhtyi Snowcrossin SM-sarjan TV-lähetysten haastattelijaksi. Youtubessa julkaistavan sarjan kymmenessä jaksossa seurataan Kolehmaisen kehitystä talven aikana syksyn kuntotesteistä kelkka- ja varustekauppaan, tekniikka- ja ajotreeneihin ja tietenkin myös itse kilpailuihin. Ajotreenejä mies ajaa yhdessä Pro-tason kilpailutiimien ja kuljettajien kanssa, joista jokainen opettaa hänelle tietyn osa-alueen itse lajista ja kilpailuista. Sarjaa kuvataan vlog-tyyppisesti, joten Kolehmainen kertoo jaksoissa tunnelmistaan matkalla Snowcrossariksi.

 

Snowcross