Trial 27.05.2018

Max ja Anton Parkkonen keräsivät tärkeää kisakokemusta viikonloppuna Puolan EM-osakilpailussa

Max Parkkosen varma kiven ylitys. Kuva: Betti Parkkonen

Puolassa ajettiin viikonloppuna trialin Euroopan mestaruudesta nuorten ja naisten luokissa. Suomesta kilpailuun osallistuivat Youth International -luokkaa ajavat veljekset Max ja Anton Parkkonen.

Jaksot olivat teknisesti monipuolisia ja hyvin paljon tarkkuutta vaativia. Monella jaksolla pienikin ajovirhe johti täyteen viiteen virhepisteeseen.

Toista vuottaan EM-sarjassa ajava Max tavoitteli sijoitusta 10 parhaan joukkoon. Pari viiteen pisteeseen johtanutta virhettä ja muutama tasamaan jalka kuitenkin vei lauantaina sijalle 13 ja sunnuntaina sijalle 12.

Antonin ajo oli lauantaina vaikeaa ja epävarmaa. Monella jaksolla meno loppui jo ennen kuin edes alkoikaan. Sunnuntaina nähtiin paljon hyvää ajamista ja enemmän onnistumisia. Sijoitukset lauantaina 17:s ja sunnuntaina 15:s.

Kisan jälkeen pojat olivat hyvällä fiiliksellä. Puolasta saatiin ennen kaikkea paljon lisää kisakokemusta ja suuntaa omaan harjoitteluun. Nyt pari kuukautta keskitytään Suomen SM-sarjaan ja haetaan lisää varmuutta ajamiseen.

Seuraavat Nuorten EM-osakilpailut ajetaan elokuussa Italiassa ja Belgiassa.

Teksti: Betti Parkkonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial