Motocross 20.05.2017

Mauno Nieminen voittoon Mäntyharjulla motocrossin MXJ125-luokassa

Kouvolan MC:n Mauno Nieminen kaasutteli Ruotimolla MXJ125-luokan voittoon. Kuva: Minna Hänninen

Kouvolan MC:n Mauno Nieminen voitti Ruotimolla MXJ125-luokan ja samalla vahvisti mahdollisuuksiaan Virossa ajettavan MM-kilpailun lähtöpaikkaan.

Ensimmäinen kilpailupäivä Mäntyharjun Ruotimolla on saatu päätökseen. Päivä sujui mallikkaasti, pilvipoutainen lämmin sää houkutteli ihmisiä liikkeelle, ja moottorikeskuksessa hyörikin päivän mittaan kaikkiaan lähemmäs tuhat ihmistä.

”Kyllä täytyy sanoa, että hienosti meni tämä päivä. Kiirettä piti kyllä, mutta kaikki toimi vallan mainiosti ja porukka näytti viihtyvän todella hyvin, niin kuljettajat kuin kaikki muutkin”, tuumasi järjestävän kerhon MhMK ry:n puheenjohtaja Matti Paasonen ja jatkoi: ”Oikein hyvillä mielin jatkamme kilpailua huomenna, kaikille lämpimästi tervetuloa!”

Tänään lauantaina Motocross European Championship -osakilpailun alkukarsinnoissa EMX-luokkien kuskit kilpailivat sunnuntain lähtöpaikoista ja huomenna sunnuntaina ratkeaa näiden osakilpailujen voittajat Suomen osalta. EMX85-luokan alkukarsinnoissa parasta vauhtia piti yllä Hollannin joukkueen Kay de Wolf, Ruotsia edustava Noel Nilsson sekä Norjan joukkueen Håkan Österhagen.

Luokan MX125 voitti Mauno Nieminen, toiseksi sijoittui Wiljam Malin ja kolmanneksi Joni Mäkelä. Kuva: Minna Hänninen

EMX65-luokassa vauhdikkain suoritus nähtiin Suomea edustavalta Kasimir Hinderssonilta, toiseksi nopein oli Hollanin joukkueen Ivano Van Erp ja kolmas Tsekkien joukkueen Julius Mikula .

Luokan MX125 voittajaksi kaasutteli Kouvolan MC:n Mauno Nieminen, toiseksi sijoittui Hyvinkään Moottorikerhon Wiljam Malin ja kolmanneksi Vantaan Moottorikerhon Joni Mäkelä. Kilpailu toimi myös Virossa kesällä ajettavan MM-kilpailun karsintakilpailuna, joten on mahdollista, että nämä kolme kilpailijaa nähdään lähtöpuomilla myös siellä kyseisessä luokassa.

Päivän tulokset

Luokka MXJ125, yhteistulokset

Luokka EMX85, päivän tulokset

Luokka EMX65, päivän tulokset

 

Mäntyharjussa ajetaan nyt viikonvaihteessa motocrossin nuorten EM-osakilpailu EMX65/85 ja samassa yhteydessä MXJ Suomen Cup ja MX125 liigan osakilpailut. Sunnuntain kilpailu on Tuomo Hämäläisen muistoajo ja sen virallinen avajaisseremonia alkaa klo 12.00, sisäänpääsymaksu 10€ (alle 12 v. ilmaiseksi).

Mäntyharjun Moottorikeskus – Ruotimo – sijaitsee osoitteessa Mynttiläntie 190. Paikalle on opasteet Mäntyharjulta Ristiinaan johtavan tien varrelta.

Teksti ja kuvat: Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross