Pienoisautoilu 30.11.2016

Mattoautojen 12Track Tour -sarja starttaa Äänekoskelta lauantaina

12Track Tourin kilpailusarjaan kuuluu talven aikana neljä osakilpailua. Kuva: Pentti Minkkinen

Pienoisautoilun 12Track Tourin sarjakilpailut aloittavat Äänekosken sisäradalta 3.12. 2016. Kilpailusarjaan kuuluu talven aikana neljä osakilpailua, joista seuraava ajetaan Raumalla helmikuun alkupuolella ja kaksi viimeistä Oulun suunnalla helmikuun lopulla.

C-12- ja GT-12-luokkien ensimmäinen osakilpailu ajetaan Äänekosken hienolla sisäradalla Laukaan Moottorimiehien järjestämänä ja Äänekosken uuden RC-kerhon, Äkpa ry:n avustamana. Päivän aikana ajetaan myös F1-10-luokan kilpailu, joka on jo F1:en toinen osakilpailu.

Äänekosken sisärata isännöi lauantain kilpailua.

Äänekosken sisärata isännöi lauantain kilpailua. Kuva: Pentti Minkkinen

C-12 on SM-lähtö, jossa ratkotaan kauden ensimmäiset SM-pisteet. Tälle kaudelle C-12-autojen tehoja on rajoitettu, sillä aikaisemmin moottorit olivat ns. vapaita ja käytännössä 3,5- tai 4,0-lankaisia. Kaudelle 2017 sarjassa moottorit ovat minimissään 6,5 lankaisia, jonka myötä autot saadaan vauhdin puolesta hiukan helpommin hallittaviksi.

GT-12 on kehitetty C-12 autojen tekniikan ympärille vaihtamalla kori GT-autojen näköiseksi. GT-12 on saanut harrastajien keskuudessa suuren kannatuksen ja päivän aikana nähdäänkin parikymmentä autoa lähtöviivalla kilpailemassa paremmuudesta.

GT-12

GT-12. Kuva: Pentti Minkkinen

Pienoisautoilun 12Track Tour 3.12.2016 Teollisuuskatu 3, Äänekoski.

Osallistujalista

Teksti: Pentti Minkkinen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu