Jääspeedway 30.03.2019

Matti Isoaho kolmanneksi Roelof This Bokal 2019:ssa

Matti Isoaho ajoi itsensä palkintopallille. Kuva: Speedway Photo

Perjantaina ajettiin jääspeedwayn perinteinen Roelof Thijs Bokal -kilpailu Hollannin Heerenveenissä, huikealla Thialf stadionilla. Mukana suomalaisista oli Jani-Pekka Koivula ja Matti Isoaho.

24 kuljettajaa eri puolilta Eurooppaa pääsivät kilpailemaan hallissa, jonka puitteet jääspeedwayn ajamiseen ovat huikeat. Itse kilpailu alkoi alkuerillä, joista ajamalla kahden parhaan joukkoon tiesi etenemistä kaaviossa ylöspäin. Osa kuljettajista oli sijoitettu kaaviossa etukäteen aiempin näyttöjen perusteella korkeamalle ja he aloittivat oman urakkansa siis myöhemmin.

Suomalaisista mukana olivat Jani-Pekka Koivula ja Matti Isoaho. Koivulan kisaviikonloppu alkoi  torstaina ”ei niin hyvissä” merkeissä, sillä harjoituksissa mies ajoi radalta ulos paaleihin. Lääkärin tarkastessa miestä tärskyn jälkeen, heillä oli erimielisyyttä missä maassa oltiin, Janin mukaan Saksassa, lääkärin mukaan Hollannissa. Oli selvää, että Koivulan harjoitukset jäivät siihen, kolmeen ja puoleen ajettuun kierrokseen.

Tuolla viimeisellä puolella kierroksella oli oma merkitys, sillä uusien sääntöjen mukaan jokaisen kuljettajan on ajettava harjoituksissa 3 kierrosta, muuten pääsyä kilpailuun ei olisi. Perjantaina Koivula oli kuitenkin jo kilpailukunnossa.

Perjantai-illan kilpailu alkoi ennakkoon sijoitetuilla lähtöpaikoilla. Koivula aloitti oman urakan heti ensimmäisessä erässä. Erä uusittiin kanssakilpailijan ulosajoon ja Koivulan juuri remontoitu kone ei kerennyt jäähtyä kunnolla, vaan se päätti napata kiinni erän viimeisellä kierroksella, tuloksena keskeytys. Toiseen alkuerään Koivula sai Saksan Marc Geyeriltä pyörän lainaan, jolla hän ajoi yhden pisteen. Suoritukset jäivät tällä kertaa kahteen ajettuun erään.

– Hieno paikka ajaa, vaikka suoritus ei mieltä lämmittänyt. Tekniikka petti, lainapyörällä ajo oli varovaista tietenkin, Koivula kommentoi kilpailun jälkeen.

Isoaho sen sijaan aloitti oman kilpailun erässä 11. Kaksi ensimmäistä erää toivat sijoituksen ”last chance”- erään, jonka voitolla mies ajoi itsensä suoraan semifinaaliin. Semifinaalin toinen sija varmisti paikan miehelle illlan päättävään finaaliin Konstantin Kolenkin, Jimmy Olsenin ja Markus Jellin seuraksi.

Finaalissa nähtiin tiukka taistelu venäläisen Kolenkinin ja saksan Jellin välillä. Valitettavasti Jell ajautui ulos, joten finaali jouduttiin uusimaan kolmella miehellä. Uusinta finaalissa Kolenkin meni menojaan Olsenin ja Isoahon seuratessa. Maalissa järjestys säilyi samana, Kolenkin voitti, Olsen toinen ja Isoaho kolmas.

– Mahtava päätös kaudelle. On se hienoa kun pääsee palkintopallille, tänään oli tosi hienoa ajaa kilpaa, vastusta riitti ja järjestelyt toimivat, mikäs siinä on harrastaessa, Yki Racingin kuljettaja kommentoi kisan jälkeen tyytyväisenä.

Teksti: Timo Eronen
Kuva: Speedway Photo

Uusimmat

Lisää aiheesta