Rallisprint 28.02.2016

Matti Heiskanen vei Kiteen Rallisprintin

Tässä hyppää Matti Heiskanen kohti yleiskilpailun voittoa. Kuva: Martti Rosendahl

Tänään sunnuntaina ajetun Kiteen Rallisprintin yleisen luokan voitti Keski-Karjalan UA:n Matti Heiskanen.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijat järjesti tänään Kiteen Tolosenmäessä kansallisen RALLISPRINT KITEE -kilpailun, joka oli samalla myös Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu. Kilpailu ajettiin Aimon 4000 m pitkällä rallisprintradalla, joka on aiemmin toiminut myös SM-rallisprintin kisanäyttämönä.

Kuljettajat jaettiin kokemuksen ja taidon perusteella juniorikuljettajiin ja yleisen luokan kuljettajiin. Kilpailuissa oli mukana myös nuorten luokka. Näiden lisäksi kilpailussa olivat luokat yli 50-vuotiaille seniorikuljettajille, naiskuljettajille sekä Historic-autoille.

Kilpailijat ajoivat radan kaksi kertaa, ja kilpailijan tulos oli hänen nopein ajamansa aika. Vauhdikasta ja vaativaa rataa kiersi yleisessä luokassa nopeimmin Keski-Karjalan UA:n oma poika Matti Heiskanen.

Rallisprint-autossa ei ole kartanlukijaa, vain kuljettaja. Poikkeuksena täysin rallin lajisäännön mukaiset autot, joissa on mahdollisuus käyttää II-ohjaajaa auton luokasta riippumatta. Kilpailukalusto on rallisprintissä varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisemmalla kalustolla. Historicluokkiin osallistutaan autoilla, joilla on jo reilusti ikää eikä niissä ei ole nykyistä huipputeknologiaa.

Luokkakohtaiset tulokset

Lähde: Keski-Karjalan UA

Uusimmat

Lisää aiheesta