Moottoriurheilutapahtumat 28.07.2016

Matti Alamäen X-R’cer junior ajosimulaattori kutsuu nuoria kartingkuljettajia

Neste rallin yhteydessä Jyväskylän Paviljongissa nähdään jotain uutta. Matti Alamäen vuosikymmenien kokemuksen pohjalta kehittämä X-R’cer ajosimulaattori saa jatkoa.

– Olen kierrellyt eri tapahtumissa X-R’cer simulaattoreiden kanssa jo vuosia. Simulaatioajamisesta on todettu olevan paljon hyötyä autourheilua harrastaville ja myös ammattikuljettajille, koneet ovatkin olleet ahkerassa käytössä myös ammattipiireissä – kertoo Matti Alamäki

Jotakin on kuitenkin puuttunut, esimerkiksi nuoret karting kuljettajat eivät ole voineet harjoitella simulaattorilla lyhyen pituutensa vuoksi.

– Tästä lähti ajatus ja syntyi  X-R’cer junior, jonka esittelen nyt Neste rallin aikana Paviljongissa, tervetuloa testille – toivottaa Alamäki.

Kaikki halukkaat pääsevät ajamaan, koska simulaattori on kehitetty nimenomaan nuorille kuljettajille, pituus tai ikä ei ole esteenä. Laitteella voi ajaa formulaa, rataa tai vaikka rallicrossia. Ajotuntuma on vuosien kehityksen tulos.

Nuori rallicrosslupaus Sami-Matti Trogen on myös paikalla opastamassa tulevaisuuden kuljettajia.

Sami-Matti näkee mahdollisuuden harjoitella X-R’cer simulaattoreiden kanssa loistavana harjoitusmuotona kun oikea kilpa-ajo ja simulaattori ovat todella lähellä toisiaan.

– Monet radat simulaattoreissa ovat erittäin tarkasti mallinnettu, joten niillä harjoittelemisesta on oikeasti hyötyä – Sami-Matti kertoo.

Sami-Matti on harjoitellut ahkerasti Matin X-R’cer simulaattoreiden kanssa. Varsinkin ulkomaan radat tulevat kätevästi tutuiksi tätä kautta.

– Osallistuin tänä vuonna historian nuorimpana rallicross kuljettajana Euroopan- sarjan Unkarin osakilpailuun. Voitin heti ensimmäisen kilpailun ja lasken myös simulaatio harjoittelun isoksi osaksi voittoa. Rata oli jo tuttu vaikka en ikinä ollut käynyt paikanpäällä – toteaa Sami-Matti.

Matti Alamäki ja Sami-Matti Trogen ovat Jyväskylän Paviljongissa paikanpäällä koko Neste rallin ajan 28.7-31.7. Osastolla on simulaattoreiden lisäksi mm. Set Promotion tallin Super1600-luokan kilpa-auto, johon pääsee myös tutustumaan.

Lisätietoja:
www.x-rcer.fi
www.samimattitrogen.com

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli