Enduro 04.09.2016

Matikaiselle MX2-luokan hopeaa, Hellstenille A2-luokan mestaruus

Kytönen Motorsportilla oli menestyksekäs kauden päätösviikonloppu, kun tiimin kuljettajat napsivat SM-mitaleita sekä motocrossissa että endurossa.

Motocrossin SM-sarja päättyi tänään Hyvinkäällä. Kytönen Motorsport tiimin Juuso Matikainen starttasi kilpailuun sarjan toiselta sijalta 28 pistettä sarjajohtajaa perässä. Kilpailun ensimmäisessä erässä Matikainen nipisti eron jo 16 pisteeseen, mutta toisen erän neljäs sija oikeutti hopeamitaliin.

Roni Kytönen oli hienosti avauserän kolmas Jere Haaviston rangaistuksen jälkeen ja toisen erän yhdeksäs. Sarjan loppupisteissä Kytönen oli viides.

Hellsten A2-luokan Suomen mestaruuteen ja Pohjola hopealle

Enduron SM-sarja päättyi tänään myös Riihimäellä. Tämän päivän kilpailuun A2-luokassa Antti Hellsten ja Emil Pohjola lähtivät tasapisteissä. Hellstenin voittaessa tänään Riihimäellä luokan ja Pohjolan ollessa toinen, kruunattiin Hellsten Suomen mestariksi. Pohjola ajoi hopealle, vaikka joutui jättämään Tohmajärven osakilpailun väliin loukkaantumisen vuoksi.

Marko Tarkkala varmisti Suomen mestaruuden A3-luokassa jo eilen, mutta täydensi tänään vielä kauden saldoaan voittamalla luokkansa. Tarkkala voitti tänä vuonna kaikki A3-luokan SM-sarjan osakilpailut.

Hermunen SM-sarjan viides

Mauno Hermunen oli Hyvinkään SM- sarjan päätösosakilpailun ensimmäisen erän neljäs. Toisessa erässä Hermunen oli myös neljäntenä, mutta kaatui muutama kierros ennen maalia ja loukkasi solisluunsa kaatumisessa. Hermunen joutui jättämään toisen erän kesken, mutta oli SM-sarjassa silti viidenneksi.

Teksti ja kuva: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross