Motocross 19.06.2017

Matikainen voittoon motocrossin SM-osakilpailussa Siilinjärvellä

Juuso Matikainen (kesk.) oli ykkönen MX2-luokan kokonaiskilpailussa. Kuva: Henry Ahola

Motocrossin SM-sarja jatkui tänä viikonloppuna Siilinjärven Hamulassa. Kytönen Motorsportilta tulessa olivat MX2-luokassa Roni Kytönen ja Juuso Matikainen, sekä MX1-luokassa Mauno Hermunen.

Sunnuntaina aamulla ensimmäiseksi kaasuteltiin harjoitukset ja aika-ajo, missä Kytönen Motorsportin kuljettajat niittivät hienoa menestystä. MX2-luokassa nopein oli Roni Kytönen ja toinen Juuso Matikainen. MX1-luokassa paalupaikalle kiilasi Mauno Hermunen.

Ensimmäisten kilpailuerien alkaessa alkoi taivaalta tulla reilusti vettä, joka toi lisämaustetta kilpailuun. Ensimmäisten kurvien jälkeen kärjessä oli Juuso Matikainen, ja Roni Kytönen oli kolmantena. Kytösen epäonneksi hän kaatui ensimmäisellä kierroksella rajusti, ja kun ehti nousta takaisin kympin kärkeen katkesi pyörästä ketjut. Matikainen puolestaan veti letkaa aina erän loppupuoliskolle asti, kunnes Jere Haavisto kuittasi kärkipaikan ja Matikainen oli maalissa toinen.

Toisessa erässä kärkeen säntäsi Roni Salin perässään Kytönen ja Haavisto, kun taas Matikaisen toisen erän lähtö ei onnistunut aivan ensimmäisen tapaan, ja mies oli noin sijalla kymmenen. Kytönen haki pitkään ohitusta Salinista. Viimein kuudennella kierroksella jämsäläinen siirtyi kärkeen ja ajoi uransa ensimmäiseen SM erävoittoon. Matikainen ajoi myös hienon erän ja raivasi pikku hiljaa tietään ylöspäin ollen maalissa lopulta toisena.

MX2-luokan yhteistulosten voittaja oli Juuso Matikainen, toinen Jere Haavisto ja kolmas Roni Salin. Kytönen oli ensimmäisen erän keskeytyksen myötä tuloksissa seitsemäs.

MX1-luokassa Mauno Hermunen ajoi ensimmäisessä erässä sijalle 19. ja joutui toisessa erässä keskeyttämään sairastelun vuoksi.

Teksti: Kytönen Motorsport

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross