Motocross 01.07.2018

Matikainen kolmas Siilinjärvellä

"Sijoituksellisesti päivä oli ihan hyvä, mietti Juuso Matikainen sunnuntain kilpailujen jälkeen. Kuva: Kytönen Motorsport

SM motocross -sarja jatkui tänä viikonloppuna Siilinjärvellä kauden toisella osakilpailulla. Kytönen Motorsportilta viikonloppuna oli kilpailemassa Juuso Matikainen, Wiljam Malin ja Eliel Lehtinen. MX2-luokan SM-pisteissä kolmantena ennen Siilinjärveä ollut Roni Kytönen joutui lopulta jättämään kilpailun väliin, koska ajoi lauantain enduroa Italiassa, eikä ehtinyt tarpeeksi ajoissa Siilinjärvelle.

Aamun aika-ajossa C/A-luokassa Eliel Lehtinen oli 14:s ja MX2-luokassa Wiljam Malin oman ryhmän 16:s. MX1-luokassa Juuso Matikainen kellotti aika-ajossa toiseksi ja jäi pohja-ajasta vain 0,3 sekuntia. C/A-luokassa Eliel Lehtinen ajoi tasaiset erä sijoitukset ollen ensimmäisessä erässä yhdeksäs ja toisessa 12:s, mikä toi Lehtiselle yhteistulosten sijan kymmenen. MX2-luokassa Wiljam Malin ei saanut parasta onnistumistaan tänään, vaikka ajoikin toisessa erässä hienosti sijalle 13. Malin ei päässyt aivan toivomaansa vauhtiin.

MX1-luokassa Matikainen otti molemmissa erissä hyvän lähdön, mutta ensimmäisessä erässä Husqvarna-kuljettaja jäi hieman pussiin ensimmäisissä mutkissa ja lähti tekemään nousua noin kahdeksannelta sijalta. Matikainen nousi tasaisesti erän aikana ylöspäin ja oli ruutulipulla lopulta neljäntenä. Toisessa erässä Matikainen selvitti ensimmäiset kurvit paremmin ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä. Kytönen Motorsport kuljettaja nousi nopeasti kolmanneksi, muttei pystynyt haastamaan kärjessä ajanutta Harri Kullasta ja Erki Kahroa. Matikainen ajoi varmalla ajolla toisen erän kolmanneksi ja on yhteistuloksissa samalla sijalla.

– Hyvä päivä. En kaatunut kertaakaan erissä ja ajo oli hyvää. Tästä voi hyvillä mielin jatkaa ensi viikonloppuna ajettavaan MX-liiga kilpailuun, Eliel Lehtinen kertoi.

– Aika-ajo meni hyvin ja siihen voi olla tyytyväinen. Ekassa erässä jäin lähdössä vähän turhan kauaksi ja nouseminen vei aikaa. Toisessa erässä olin ihan hyvin lähdön jälkeen, mutta jäi kyllä kaivamaan, kun ei pystynyt vastaamaan Kahron vauhtiin. Sijoituksellisesti päivä oli toki ihan hyvä, Matikainen kertasi palkintojen jaon jälkeen.

Wiljam Malin ei saanut puristettua parasta mahdollista tulosta Siilinjärvellä. Kuva: Kytönen Motorsport

Motocrossin SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Torniossa, mutta Kytönen Motorsportin kuljettajat ovat seuraavan kerran kilpailemassa jo torstaina Vantaalla Super enduron SM-kilpailussa.

Teksti: Kytönen Motorsport

Kytönen Motorsportin kuskit kisaavat viikonloppuna MM-pisteistä Italiassa ja SM-pisteistä Siilinjärvellä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross