Motocross 19.05.2019

Matikainen kolmanneksi SM-avauksessa

MX1-luokan kärkikolmikko. Kuva: SM-Motocross

Motocrossin SM-sarja käynnistyi sunnuntaina Hyvinkään vauhtipuistossa. Kytönen Motorsportilta kilpailussa oli mukana vain Juuso Matikainen, kun Ronit Kytönen ja Salin kilpailivat samaan aikaan enduron EM-sarjan osakilpailussa Slovakiassa.

Matikainen avasi päivän vahvasti täräyttäen MX1-luokan aika-ajossa nopeimman kierrosajan ja pääsi siten valitsemaan lähtöpaikkansa ensimmäisenä.

Ensimmäisen erän lähdöstä Matikainen pääsi toiseksi parhaiten liikkeelle Viron Karel Kutsarin perässä. Virolainen hallitsi erää kärjessä ja Matikainen ajoi yhtä selvänä kakkosena ruutulipulle asti.

Toisen erän startissa Husqvarna-kuljettaja onnistui paremmin ja nousi toisessa mutkassa kilpailun kärkeen. Ensimmäisen erän voittanut Kutsar ohitti Matikaisen kuitenkin kolmannen kierroksen alussa ja teki jälleen eroa kärjessä, mutta kilpailun puolenvälin jälkeen Kutsar kaatui ja Matikainen nousi uudelleen kärkeen. Lahtelaisen ilo ei kestänyt kuitenkaan montaa kierrosta, kun virolainen kuittasi jälleen piikkipaikan itselleen. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tulokset näyttivät jo selvältä, kunnes Matikainen sammutti pyöränsä ja takaa pääsivät ohitse livahtamaan Kim Savaste ja Viron Indrek Mägi. Näin hyvän taistelun jälkeen Husqvarna-kuljettajalle jäi toisesta erästä käteen neljäs sija.

– Aika paha maku jäi päivästä, kun viimeisen erän viimeisellä kierroksella teet tuollaisen hölmön virheen. Aika-ajo onnistui hyvin ja ensimmäisessä erässä ajo ei ollut hyvää, mutta tulos kyllä ihan hyvä. Toisessa erässä ajo tuntui jo paljon paremmalta, mutta sitten menetin neljä pistettä sarjassa tuollaisen amatöörivirheen takia, pettynyt Matikainen kertoi.

Matikainen jatkaa MX1-luokan SM-pisteissä kolmantena seuraavaksi ajettavaan Karkkilan osakilpailuun, jossa ovat mukana Kytönen Motorsportilta myös Kytönen ja Salin.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross