Motocross 10.07.2017

Matikainen toiseksi Karkkilan SM-osakilpailussa

Juuso Matikainen sijoittui toiseksi Karkkilan SM-osakilpailussa. Kuva: Noora Hyvärinen

Motocrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu kaasuteltiin sunnuntaina Mansikin saviradalla Karkkilassa. Kytönen Motorsportilta kilpailussa olivat mukana MX2-luokassa Juuso Matikainen, Roni Kytönen ja Wiljam Malin. MX1-luokassa tiimiä edusti Mauno Hermunen.

MX2-luokan aamun aika-ajossa Matikainen oli toinen vain 0,9 sekuntia Jere Haaviston perässä ja Roni Kytönen kolmas 0,3 sekuntia Matikaisen takana. Wiljam Malin oli sijalla 22. MX1-luokassa aika-ajo ajettiin kahdessa ryhmässä ja Mauno Hermunen oli omassa ryhmässä hienosti toinen. Lähtöpaikkaa Hermunen pääsi valitsemaan kolmantena.

MX2-luokan ensimmäisessä erässä Juuso Matikainen säntäsi startista kärkeen vieden joukkoa muutaman kierroksen ajan kunnes Haavisto pääsi livahtamaan ohitse. Matikainen haastoi Haavisto vielä muutaman kierroksen ajan, mutta lopulta lahtelainen oli maalissa toinen. Roni Kytönen epäonnistui startissa ja oli vasta sijalla 16. Nuorukainen teki kuitenkin kovaa nousua ollen ruutulipulla kuudentena.

MX1-luokan ensimmäisessä erässä Mauno Hermunen ei onnistunut startissa aivan edellisten kilpailujen tapaan ja mies oli ensimmäisten mutkien jälkeen neljäntenä. Hermunen on kärsinyt kuitenkin terveysongelmista ja joutui keskeyttämään ensimmäisen erän eikä myöskään kyennyt osallistumaan toiseen erään.

MX2-luokan toisessa erässä Matikainen starttasi jälleen porukan parhaiten vieden jälleen joukkoa muutaman kierroksen ajan. Kytönen onnistui tällä kertaa myös paremmin lähdössä ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä. Matikainen johti jälleen kaksi kierrosta, kunnes Haavisto painui ohitse. Kytönen nousi myös neljännellä kierroksella kolmanneksi, mutta joutui kaksi kierrosta ennen maalia ohitetuksi ja oli maalissa siis neljäs. Matikainen tervehti ruutulippua toisena ja oli myös päivän yhteistuloksissa toinen sekä jatkaa SM-sarjassa toisena 30 pisteen päässä Haavistosta.

Malin lauantaina neljäs

Wiljam Malin palasi Karkkilan osakilpailuun sairaslomalta ja urakoi kahta luokkaa. Lauantaina ajetussa nuorten luokan kilpailussa Malin ajoi eräsijat kuusi ja kolme ollen yhteiskilpailun neljäs. Sunnuntaina aamulla nuorukainen valitettavasti kaatui aika-ajossa ja loukkasi olkapäätään eikä päässyt osallistumaan kilpailueriin.

MX2 SM-pisteet:
1. Jere Haavisto 140p
2. Juuso Matikainen 110p
3. Roni Salin 101p
5. Roni Kytönen 94p

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross