Motocross 27.05.2018

Matikainen ja Kytönen palkintopallille SM-avauksessa

Juuso Matikainen. Kuva: Henry Ahola

Motocrossin SM-sarja käynnistyi tänään Hyvinkään vauhtipuistossa. Aamun aika-ajossa Kytönen Motorsportin Roni Kytönen kellotti toiseksi nopeimman kierrosajan MX2-luokassa ja Wiljam Malin oli neljästoista. MX1-luokassa Juuso Matikainen oli aika-ajon kakkonen.

MX2-luokan ensimmäisessä erässä Kytönen otti startin nimiinsä ja lähti vetämään letkaa. Husqvarna-kuljettaja ei luopunut erän aikana kärkipaikastaan kertaakaan ja ajoi erän voittoon 14 sekunnin turvin. Wiljam Malin kaatui toisella kierroksella ja oli maalissa 14.

MX1-luokassa Juuso Matikainen otti hyvän startin ja lähti taittamaan matkaa kolmantena. Kytönen Motorsport -kuljettaja hiillosti koko erän ajan edellä ajanutta Jami Nummista, mutta ei päässyt ohitse ja oli ruutulipulla kolmas.

MX2-luokan toisen erän startissa Roni Kytönen tuli ensimmäiseen kurviin kärjessä, mutta hieman epäonnistui kurvissa ja oli mutkan jälkeen neljäntenä. Kytönen kaatui kuitenkin ensimmäisellä kierroksella ja tippui joukon hännille, mistä teki nousua kohti kärkeä. Kytösen kiri riitti lopulta kuudenteen sijaan. Wiljam Malin aloitti erän myös hyvin ja ajoi kymmenen kärjessä, mutta pieni kaatuminen tiputti nuorukaisen tuloslistalla alaspäin. Malin oli ruutulipulla 15.

MX1-luokan toisen erän startin jälkeen Matikainen taittoi ensimmäisen erän tapaan matkaa kolmantena, mutta nousi muutaman kierroksen jälkeen toiseksi. Kilpailua johtanut Erki Kahro kaatui erän puolessa välissä ja Matikainen nousi erän kärkeen. Kahro onnistui kuitenkin vielä erän lopussa nousemaan Matikaisen ohi ja ruutulipulla järjestys oli Kahro, Matikainen ja Santtu Tiainen.

Ajo oli hyvää, mutta liikaa virheitä ja sitä kautta tulos jäi toivottua huonommaksi, Malin kertoi päivän jälkeen.

Aika-ajo ja ensimmäinen erä oli hyvät. Toisessa erässäkin startti oli hyvä, mutta sitten kaaduin ja menetin sijoituksia paljon. Onnistuin kuitenkin nousemaan kuudenneksi ja yhteistuloksissa olin toinen, niin tästä on ihan hyvä jatkaa, Kytönen kertoi.

Ihan onnistunut päivä. Aika-ajossa oli hyvä, mutta erissä jäi vähän hampaan koloon. Ensimmäisessä erässä olisi tarvinnut kyllä päästä Nummisesta ohi ja toisessa erässä, kun Kahro kaatui ja sain lahjana kärkipaikan niin olisi pitänyt kyllä pystyä hoitamaan voitto. Vähän liian varmaan ajoa, mutta tästä on hyvä jatkaa sarjaa eteenpäin, MX1-luokassa toiseksi ajanut Matikainen kommentoi päivän jälkeen.

Päivän yhteistuloksissa MX2-luokassa Roni Kytönen oli kolmas ja MX1-luokassa Juuso Matikainen toinen.

SM-pisteet:

MX2
1. Emil Silander 47p
2. Aleksi Kurvinen 40p
3. Roni Kytönen 40p
13. Wiljam Malin 13p

MX1
1. Erki Kahro 50p
2. Juuso Matikainen 42p
3. Jami Numminen 40p

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross