Motocross 15.05.2016

Vesteriselle uran ensimmäinen EM-erävoitto Saksassa

Kuva: KTM Diga Junior Racing

Matias Vesterinen saavutti erävoiton motocrossin 85-luokan EM-sarjan kilpailussa Saksan Moorgrundissa.

Lauantain karsintaerä meni Vesteriseltä hieman penkin alle. Ensimmäisen kierroksen parin kaatumisen jälkeen maalissa sijoitus oli vaatimaton kahdeskymmenes.

Sunnuntain warm-upissa kellotettu kolmanneksi nopein kierrosaika antoi kuitenkin uskoa päivän kilpailuun. Kilpailueriin Vesterinen lähti taistelemaan kärkipaikoista, vaikka puomipaikka ei siis paras mahdollinen ollutkaan. Ensimmäisen kilpailuerän startti onnistuikin kohtalaisesti, mutta ajo jäi kauas siitä mihin nuorukainen pystyy. Maalissa sijoitus oli seitsemäs.

Toiseen erään suomalainen lähti aikaisemmasta sisuuntuneena ja startista irtosikin nelospaikka. Heti erän alusta kävi selväksi, että nyt mennään eikä meinata. Kypsällä ja itsevarmalla ajolla Vesterinen poimi edellään ajaneet yksi kerrallaan ja ajoi erän tyylipuhtaaseen voittoon.

Erävoitto oli Vesterisen uran ensimmäinen EM-sarjassa ja voiton myötä päivän kokonaistuloksissa podiumpaikka oli jälleen tosiasia, sijoituksen ollessa kolmas. EM-sarjassa sijoitus nousi myös kolmanneksi.

“Päätin erien välillä, että nyt näytän sen mihin oikeasti pystyn. Ensimmäinen erä harmitti niin vietävästi ja ajattelin että pitää hoitaa toinen erä sit tyylikkäästi”, myhäili tyytyväinen nuorukainen kilpailun jälkeen.

Vesterisen kausi jatkuu viikon kuluttua Saksan ADAC-sarjassa ja kahden viikon kuluttua EM-sarjan kilpailulla Imatran Kurkvuoressa.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross