Motocross 30.05.2016

Matias Vesterinen ajoi EM-karsintasarjan kakkoseksi

Viikonloppuna ajettiin EMX85- ja EMX65- luokkien karsintasarjojen viimeinen osakilpailu Imatran Kurkvuoressa. Mukana oli koko sarjan kiertäneen Matias Vesterisen lisäksi myös tukku muita suomalaisia kuljettajia.

Imatran Moottorikerho oli valmistellut kisaa varten rataa todella huolella ja rata saikin muiden järjestelyjen ohella paljon kiitosta niin kilpailijoilta kuin EM-organisaatioltakin.

Kotikilpailussa ajaneen Matias Vesterisen viikonloppu kulki EMX85-luokassa varsin mallikkaasti. Lauantain aika-ajossa kellotettu kolmas sija ja karsintaerän kakkospaikka antoivat sunnuntaille hyvät eväät kisaeriä varten.

Sunnuntain ensimmäisessä kilpailuerässä Masa nappasi ensimmäisellä kierroksella kärkipaikan, mutta pienen virheen johdosta Vesterinen kaatui toisen kierroksen alussa jääden koko joukon viimeiseksi. Vahvalla ja vakuuttavalla ajolla 13-vuotias ruokolahtelainen onnistui kuitenkin puristamaan itsensä maaliin sijalla 6. 

Toisessa erässä Matias nousi jälleen kärkeen ensimäisellä kierroksella, mutta EM-karsintasarjaa johtava Ruotsin Emil Jönrup kuittaisi piikkipaikan kierrosta myöhemmin. Matias haastoi koko erän kärjessä ajanutta Jönrupia, muttei päässyt aivan iskuetäisyydelle ja maaliin saavuttiinkin samaisessa järjestyksessä, Vesterisen ollessa siis sijalla 2.

Matias EMX 1

Päivän totaalin sijoitus oli jälleen kolmas ja samalla Matias nousi hienosti EM-karsintasarjan kakkos paikalle.

“Ensimmäisen erän kaatuminen jäi vähän harmittamaan, mutta muuten päivä oli kokonaisuudessaan mainio. Toisessa erässä pääsin jo lähelle ykköstä, mutta nyt ei vain ihan riittänyt. Hyvät fiilikset kuitenkin jäi, kun sai kotiyleisön ja yhteistyökumppanien edessä nousta podiumille. Tästä on hyvä jatkaa treeniä Tsekin Loketissa ajettavaa EM-finaalia varten”, kuvaili Matias palkintojenjaon jälkeen.

Ennen heinäkuussa ajettavaa EM-finaalia Vesterisen kilpailukausi jatkuu Saksan ADAC MX Masters -sarjassa, jossa seuraava kilpailu ajetaan 11.-12.6.

EMX85-luokassa muista suomalaisista Mauno Nieminen ajoi eräsijat 13 ja 10. Kimi Koskinen ajoi ensimmäisessä erässä sijalle 12, mutta satutti erän aikana kättänsä sen verran ettei päässyt starttaamaan toiseen erään. Verneri Aaltonen ajoi sijat 15 ja 14 , Ville Schadewitz sijat 20 ja 17, Arthon Alanne sijat 21 ja 18, Viljo Hälvä sijat 23 ja 19 ja Pauli Hyöppönen sijat 22 ja 21.

EMX65-luokassa Imatran oma poika Vili Rautio nappasi luokan holeshot-kuninkaan tittelin ottamalla kaikissa viikonlopun lähdöissä startit nimiinsä. Paras suomalainen päivän lopputuloksissa oli Kasimir Hinderson ajaen eräsijat 6 ja 3. 

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus
Kuvat KTM Diga Junior Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross