Rata-ajo 15.09.2019

Markus Laitala varmisti mestaruuden sateen piiskamassa Motoparkissa

Markus Laitala pääsi tuulettamaan mestaruutta, vaikka yksi osakilpailu on vielä ajamatta. Kuva: Formula Academy Finland tiedotus

Motoparkissa Virtasalmella käyty Formula Academy Finlandin toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin erittäin vaihtelevissa olosuhteissa, pistejohtaja Markus Laitalan hallitessa molempia kilpailulähtöjä suvereenisti. Voitoillaan Laitala varmisti itselleen myös sarjan mestaruuden 2019.

Virtasalmen Motoparkissa käyty kauden neljäs osakilpailu oli olosuhteiltaan lähestulkoon raaka. Sade ja pahimmillaan rakeet piiskasivat nuoria kuljettajia, mutta vauhtia pidettiin siltikin yllä.

Lauantain aika-ajossa Laitala ajoi yli sekunnin pohjat, varmistaen itselleen paalupaikan ensimmäiseen kilpailulähtöön. 15-vuotias vastikään helsinkiläistynyt Elias Seppänen ja Venäjän Nikita Aleksandrov taistelivat toisesta sijasta, Seppäsen tällä kertaa napatessa pidempi korsi. Radan viimeinen ja vaikeaksi leimattu shikaani yllätti nuoren Max Salon ja hän pyörähti. Matka onneksi jatkui ja hänen paras aikansa riitti neljänneksi.

Sateen piiska oli armoton

Ensimmäisen kisan alku näytti vielä aurinkoa, kunnes ensimmäisellä kierroksella Motoparkin radan valtasi sadekuuro, joka pahimmillaan tuli alas rakeina. Olosuhteet hidastivat kilpailua, mutta Laitala puski sadetta päin vahvimmin ja ajoi voittoon lähes yhdeksän sekunnin erolla, ennen Seppästä ja kolmanneksi maaliin ajanutta Aleksandrovia.

Sunnuntaina käytyyn toiseen kilpailuun lähdettiin ensimmäisen kilpailun nopeimpien kierrosaikojen mukaisessa järjestyksessä. Lähtöjärjestys kärjen osalta oli sama kuin ensimmäisen kisan tulos: Laitala, Seppänen, Aleksandrov.

Sade oli piiskannut aamusta alkaen ja rata oli erittäin märkä. Heti lähdössä Aleksandrov ampaisi kolmannelta paikaltaan Seppäsen rinnalle ja nosti itsensä toiseksi ensimmäisiin mutkiin tultaessa. Laitala taas karkasi vahvan lähtönsä ansiosta muilta, mutta Seppäsen ja Aleksandrovin taistelu jatkui aina maaliin saakka. Ruutulipulla Aleksandrov ylitti maaliviivan ensin, keräten itselleen arvokkaat 18 pistettä. Salo teki hyvän nousun loppua kohti säästä huolimatta, tuuletellen maaliin neljäntenä.

– Kylmä oli ja märkää. Jos mä en nähnyt mitään, ei varmaan muutkaan yhtään sen paremmin; tuli vettä ja rakeita, about kaikkea, mitä taivaalta saatto tulla. Ajollisesti ei tarvinnut ottaa riskejä viikonloppuna, kunhan toi vehkeen maaliin. Yleensäkin molemmista sai niin hyvät lähdöt, että ei tarvinnut kilpailijoita peitellä, ajelin vain omaa ajoa, Laitala kertaa kilpailuviikonloppua.

Laitalalle mestaruus jättimäisellä piste-erolla

Motoparkin tuplavoitollaan, ja nyt peräti 70 pisteen erolla toisena olevaan Aleksandroviin, Laitala voi jo tyytyväisenä tuulettaa vuoden 2019 mestaruutta, vaikka yksi osakilpailu on vielä ajamatta.

– Todellisuus mestaruudesta ei ole tainnut vielä iskeä, mutta hyvältä tuntuu. Kyllä tuohon viimeiseenkin kisaan lähdetään ajamaan kilpaa, ei sitä nyt aleta hölläileen, naurahtaa iloinen Laitala.

Kauden viimeinen ja viides kilpailu ajetaan viikon kuluttua, 21.-22.9. Alastaron moottoriradalla.

Teksti: Formula Academy Finland tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo