Ralli 21.10.2019

Markus Hellström hopealle F-Rallisarjassa

Markus Hellström ajoi nousujohteisen kauden Volvollaan. Kuva: Marko Kyöstilä

Markus Hellströmin kilpailukausi huipentui viime viikonloppuna Petäjäveden UA:n järjestämässä Kyläseppärallissa. F-Rallisarjan viimeisen kilpailun reitti oli pääosin Suomen MM-rallin tiestöllä, joten ralliin mahtui osia esimerkiksi kuuluisista Surkeen, Parkkolan, Kruununperän ja Mökkiperän pätkistä.

2WD-nuottiluokan kärjen tilanne oli tasainen ennen viimeistä osakilpailua, joten kilpailijat lähtivät rallipäivään tosissaan panostaen. Hellströmin ja kartanlukija Tapio Järven voittotaistelu koki kuitenkin peruuttamattoman kolauksen EK2:lla, kun rajussa jarrutuksessa Volvo pääsi sammumaan ja valui penkkaan vieden aikaa yli 50 sekuntia. Loppupäivän kovalla taistelulla he silti varmistivat sarjan toisen sijan Marko Haapsaaren jälkeen, ja ennen Jaakko Ollikkalaa.

Vaikka sarjavoiton menettäminen oli pieni pettymys, jää kausi kuitenkin positiivisena mieleen, kun kaksikko lähti siihen viime kauden ulosajon jälkeen rakennetulla uudella korilla, ja Hellströmin kevättalven käsivamma verotti yhden osakilpailun kalenterista.

– Kausi alkoi meillä lupaavasti Revontulirallin voitolla, mutta sitten Kuhmoinen jäi meiltä välistä tapaturmani takia. Kesä sujui mukavan nousujohteisesti, kun pääsimme kaikissa ajamissamme kilpailuissa mukaan kärkitaisteluun. Suuri kruunaus vuoteen oli Neste Rallin 2-Vetomiehen podium, jota olemme vuosia tavoitelleet. Muutettu Volvo alkoi varsinkin loppukaudesta istua käteeni hyvin ja on ollut mukava huomata, että vieläkin Volvolla ehtii väkivahvojen Bemarien joukossa. Haluan kiittää kaudesta koko tiimiämme, sponsoreitamme, perhettä  ja kaikkia kannustaneita, Hellström kommentoi hymyssä suin kilpailun jälkeen.

Tästä pääset katsomaan Volvo-miesten suoritusta Kyläseppärallissa: Youtu.be/8y6xxrY5dIw

Teksti: Tero Nättiaho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli