Ralli 27.07.2018

Markus Hellström avasi vauhdikkaimmin Vetomiehessä

Markus Hellström (oik.) ja Tapio Järvi. Kuva: Tero Nättiaho

Tämän vuoden Vetomies-kilpailu aloitettiin perjantai-iltana Harjun yleisö-erikoiskokeella. Suurin tavoittein kilpailuun lähtenyt F-rallisarjan nuottiluokkaa johtava Salon UA:n Markus Hellström aloitti Volvolla väkevästi. Tosin pohja-aika syntyi vain puolen sekunnin erolla kakkoseksi etuvetoisella Escort RS:llä ajaneeseen Laukaan MM:n Marko Häkkiseen, joka kilpailee todella harvakseltaan, mutta kotikisasta ei tietenkään jäädä pois.

– Niinhän se meni kuin olin halunnutkin. Volvo ei missään tapauksessa tehty tällaisia hitaita pätkiä varten. Isoja virheitä en tehnyt, mutta ”pusseja” tuli. Auto puski ja hieman hipaistiin paaliakin. Mukava alku, mutta huomenna vasta ratkaistaan, kuka on paras, jutteli Hellström.

Häkkisen pohja-aika riitti melkein loppuun saakka.

– Pikkuisen jäi harmittamaan. Lähdössä ei oikein lähtenyt viivalta. Mäen päällä jarrutin aivan liian myöhään ja takasuoralla sössin vaihteen kanssa. Osasin kyllä odottaa Harjulta hyvää aikaa, sillä nuorempana ajoin kartingia ja asfaltilla. Työt ovat pitäneet poissa harastuksen parista. Auton kanssa on pitänyt kiirettä. Tämä on ensimmäinen nuottikisa, joten huomenna voi olla kyyti kylmää. Onneksi minulla on hyvä kartturi, Jukka Jämsen, joka osaa opettaa. Auton lämmöt hieman arvelluttavat, tuumaili Häkkinen.

Kärkikolmikon täydensi Lahden UA:n Toomas Palmi, jonka BMW:n äänet saivat yleisön hurraamaan. Palmi jäi kärkiajasta 1,8 sekuntia.

Keski-Karjalan UA:n Jesse Turunen (Honda Civic) jäi Palmille vain kymmenyksen ja oli kaksi kymmenystä Lohjan UA:n Pasi Tiaista (BMW 325i). Tammisaaren MK/UA:n Edgar Wirtanen oli Opel Astralla kuudes +2,3 puoli sekuntia vuoden 2016 vetomiestä Vesa Hirvosta nopeampi (BMW M3).

Kärkikymmenikköön mahtuivat vielä MHJ-RT:n Teemu Mäkelä +3, saman seuran Marko Haapsaari +3,1 ja Laihian UA:n Veli-Matti Havelin +3,2, jotka kaikki luottivat BMW M-kolmoseen.

V-1600-luokan autoista nopeinta vauhtia piti Vesa Pulkkinen ennen Juha Karkiaa ja Sami Juusosta.

Vetomiesten ralli jatkuu huomenna lauantaina. Aamun avaa Päijälä 1 klo 9.58. Sen jälkeen ajetaan Pihlajakoski 1 klo 11.29 ja Kakaristo klo 12.47. Päijälä (klo 15.00) ja Pihlajakoski (klo 16.23) ajetaan vielä ennen saapumista Paviljongin podiumille klo 19.00.

Lisää vetomiehistä Facebookissa sekä tuloksia sivulta www.vetomiehet.fi.

Teksti: Jorma Mikkola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli