Ralli 07.05.2017

Marko Mänty haki Keravalta vauhtia soralle

Marko Mänty ja Joni Mäkelä hakivat vauhtia sorapyörille Keravan rallin kakkostilalla. Kuva: JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan SM1 -luokassa kilpaileva Marko Mänty heitti onnistuneen keikan TerraWise ralliin Keravalle. Mänty päästeli nelikkoluokan toiseksi, vain reilun 10 sekuntia rallin voittanutta Juha Saloa jäljessä. Männylle ralli oli ensimmäinen sorapinnalla ajettu kisa vuodenvaihteessa käyttöönsä tulleella Skoda Fabia R5 -autolla.

– Yhdet testit soralla ehdin ajaa ennen Keravan rallia. Reissu Keravalle kannatti. Rallissa kertyi paljon kilometrejä soralla ja mikä parasta kilpailu on aina kehittävämpää kuin testipätkän sahaaminen. Tiet olivat hienossa kunnossa ja kun päivä paistoi, oli hieno vetää neljän pätkän kisa.

Rallin toista sijaa paljon tärkeämpänä Mänty piti kaikkea sitä mitä ensimmäinen kesäralli nelikolla toi tullessaan.

– Niissä paikoissa missä pysyimme hyvin rytmissä, myös kello tykkäsi. Skoda käyttäytyy soralla kuitenkin paljon eri tavalla kuin lumella. Nyt tuli paikkoja joihin menimme liian varovasti. Vastaavasti kun vauhti oli ylikovaa, siinä joutui vähän kikkailemaan ettei tule vahinkoja, Mänty tilitti.

Rallin SM-sarja jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Riihimäellä. Männyllä ja kartturin pestin hoitavalla Joni Mäkelällä on Riihimäelle selvät tavoitteet.

– Talvikaudella vauhtia oli ajoittain mukavasti, mutta virheet ja pienet tekniset ongelmat söivät pisteitä. Kesäkauden suunta on pistetaulukossa ylöspäin. Se jahti aloitetaan Riihimäeltä.

Teksti: JTR Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli