Ralli 14.06.2018

Marko Männyllä selkeät tahdit Pohjanmaa Ralliin

Marko Mänty ja Joni Mäkelä uskovat kauden parhaan iskun löytyvän viikonlopun Pohjanmaa Rallissa. Kuva: JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan kuluvan kauden toinen sorakilpailu kurvaillaan nyt viikonloppuna Pohjanmaa Rallin merkeissä. Seinäjoelta perjantaina illansuussa käynnistyvä kisa pitää sisällään kahdeksan erikoiskoetta suuntautuen lauantaina Isonkyrön ja Laihian suuntaan.

Edellisessä osakilpailussa Kouvolassa tiukan sekuntikamppailun jälkeen SM1 -luokan kolmanneksi taipunut Marko Mänty haki viimeiset säädöt kisapirssiin tiistain ja keskiviikon testeissä. Mänty ja kartturi Joni Mäkelä luottavat JTR Racingin Skoda Fabia R5 -auton iskukykyyn viikonlopun erikoiskokeilla.

– Tiistaina ajoimme Pohjanmaa Rallin ensimmäiset testit. Siitä illasta emme kuitenkaan saaneet sitä mitä haimme. Ei vain löytynyt oikeita asioita auton säätämiseen. Keskiviikon testit eri tiellä oli antoisa ilta. Yllättävän paljon autoon tehtiin muutoksia illan mittaan ja auton ajettavuus parantui. Nyt on tosi luottavainen mieli lähteä viikonlopun erikoiskokeille, Mänty kertoi.

Männylle harteille on heitetty ennakkosuosikin viittaa, syystä kun mies kilpailee lähes kotikonnuillaan. Kauhajokelainen kokenut konkari tietää kuitenkin mistä SM-ralleissa on kysymys.

– Tänä päivänä SM-ralleissa kaikki kärkipään kuljettajat ovat niin kokeneita kilpailijoita, että ennakkotutustumisen jälkeen nuoteista ajaminen sujuu maksimivauhtia millä tiellä tahansa. Tärkeää on löytää oikea rytmi heti ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Sitä mekin haemme. Heti perjantaina pitää olla hyvässä iskussa, Mänty perustelee.

SM-pisteissä luokkansa toiselta sijalta Pohjanmaa Ralliin starttaava Mänty haluaa säilyttää sijansa kun sarja jää kesätauolle viikonlopun jälkeen.

-Voittoa tietenkin lähdemme hakemaan, mutta voi olla, että sitä samaa sijaa tavoittelee moni muukin. Kouvolan virheet olen katsonut moneen kertaan videolta ja niistä olen ottanut opiksi. Nyt on kuitenkin sellainen fiilis, että olemme valmiit kauden parhaaseen suoritukseen.

Pohjanmaa Rallin käynnistyy Seinäjoen Sorsanpesältä perjantaina klo 19:01. Latua avaavat kaksivetoiset laitteet. Lauantain lenkin kuudesta erikoiskokeesta kaksi ajetaan kahteen kertaan.

Teksti: JTR Racing / JiiVee Korpela

Marko Mänty sekuntikamppailun kolmas Kouvolassa

Marko Mänty nousi viidennellä sijallaan SM-sarjan toiseksi

Marko Mänty uskoo vauhtinsa riittävän SM-avauksessa Rovaniemellä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli