Rata-ajo 26.06.2017

Marko Helistekankaan avauskilpailu jäi tyngäksi – katseet jo tulevaisuudessa

Lamborghini Gallardo ja Reiter Young Stars -tiimi koko komeudessaan. Kuva: Reiter Young Stars

Juhannusviikonloppuna ajettu Blancpain GT Series Endurance Cup -sarjan osakilpailu tarjosi melkoisen autourheilukattauksen Ranskan Paul Ricardin radalla. Nuorten ja lupaavien kuljettajien Reiter Young Stars -tiimissä ajavalle vantaalaiselle Marko Helistekankaalle kilpailu oli lajin kuninkuusluokassa ensimmäinen. Esitys jäi kuitenkin tyngäksi tiimikaverin, entisen F1-kuljettajan Tomas Engen ajettua ulos. Osakilpailun voittoon ajoi Bentley Team M-Sport.

Helteisen Paul Ricardin radan piti olla Marko Helistekankaalle ensimmäinen todellinen näytönpaikka. Reiter Young Starsin tallissa kaikki oli valmista ja näytönhalu uudessa sarjassa oli ladattu tappiin viikonlopun kisaa varten. Helistekangas joutui kuitenkin pettymään.

– Kilpailua varten kaikki oli valmista. Auto tuntui hyvältä harjoituksissa ja aika-ajossa. Tomaksen ajettua ulos varsinaisen kilpailun alkuvaiheessa, ensimmäisenä heräsi huoli tiimikaverin kunnosta. Onneksi Tomas pääsi kävelemään tilanteesta omin jaloin pois. Olin valmistautunut ajamaan pitkän kilpailun, mutta nyt en päässyt vielä näyttämään kykyjäni.

Tomas Engen toipuminen seuraaviin kilpailuihin on vielä epävarmaa. Samalla tiimi joutunee miettimään kokoonpanoaan uudestaan.

– Ranskan osakilpailu jättää ilmaan paljon kysymyksiä. Mikäli Tomas ei ehdi toipua kolarista, täytyy Reiter Youngs Starsin etsiä korvaava ammattilaiskuljettaja. Tiimin täytyy myös tietysti rakentaa uusi auto. Voi olla, että emme pääse osallistumaan Belgiassa kuukauden kuluttua ajettavaan 24 tunnin kestävyysajoon, vaan suuntaamme katseet uuden auton testeihin ja seuraavaan Barcelonassa ajettavaan osakilpailuun, Helistekangas avasi tiimin seuraavia askelmerkkejä.

Marko Helistekangas. Kuva: Reiter Young Stars

Reiter Young Stars on sarjan lehdistölle ja kansainväliselle autourheilumedialle monellakin tapaa mielenkiintoinen tiimi. Arvostetun nuorten lahjakkuuksien Reiter Young Stars Cupin voittaneen Marko Helistekankaan tiimissä ajaa myös sarjan ainoa naiskuljettaja, australialainen Caitlin Wood. Tomas Enge tunnetaan entisenä F1-kuljettajana ja hän on paitsi yksi tiimin kuljettajista, myös valmentaja ja mentori nuorelle Helistekankaalle.

– Kehittymistavoitteeni tiimin sisällä on selkeä. Haluan päästä Tomaksen vauhtiin ja olla tulevaisuudessa tiimin nopein kuljettaja. Pystyn kilpailutilanteissa tasaisen varmoihin suorituksiin ja kierrosajat ovat nopeita. Vielä pitää kuitenkin pystyä ylittämään oma taso aika-ajovedoissa. Toivottavasti Tomas toipuu kilpailukuntoon nopeasti, Helistekangas niputti ajatuksiaan tyngäksi jääneen kilpailun jälkeen.

Reiter Young Stars -tiimin organisaation toiminta on hyvin järjestelmällistä ja suunniteltua. Varikkotiimi on huippuunsa hiottu ja tiimin sisäinen viestintä on Helistekankaan mukaan hyvä. Ammattimainen ote ja osaavat, kokeneet ihmiset ympärillä palvelevat lupaavan Marko Helistekankaan kehittymistä.

Sarjan jäljellä olevat osakilpailut:

27.-30.7.2017, Total 24 Hours of Spa, Belgia
30.9.-1.10.2017, Barcelona, Espanja

Teksti: Marko Helistekankaan Tiedotus

Helistekangas aloittaa rata-autoilukautensa Ranskassa – nuori lupaus tavoittelee läpimurtoa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo