Ralli 18.07.2016

Markku ja Laura Suvanto palkinnoille Autoglym Rallissa

Laura ja Markku Suvanto sijoittuivat viidensiksi omassa luokassaan. Kuva: Jarno Saari

Viikonloppuna ajettu kansainvälinen testikilpailu Autoglym Ralli sujui kaikilta osin positiivisissa merkeissä VAG Motorsportin osalta, vaikka tiimillä oli kysymysmerkkejä ilmassa ennen rallia.

Markku Suvanto starttasi toiseen ralliinsa Skoda Fabia R2-autolla ja kartturina toimi Laura Suvanto, jota on enemmän nähty kyseisen auton ohjauspyörän takana.

– Mitään tulostavoitteita ei asetettu. Tarkoitus oli vain nauttia kilpailusta ja päästä toteamaan kilpurin uusien säätöjen toimivuus, Markku totesi.

– Erikoiskokeet olivat erittäin hienoja ja nopeita. Ne eivät toki olleet aivan sieltä helpoimmasta päästä aloittaessa tuota nuotinlukua, mutta hienosti selvittiin, Laura säesti.

Suvannot kisasivat Skoda Fabia R2 -ralliautolla. Kuva: Jarno Saari

Suvannot kisasivat Skoda Fabia R2 -ralliautolla. Kuva: Jarno Saari

Kisa lähti hieman tunnustellen käyntiin, mutta nopeasti autokunta kuitenkin pääsi juonesta kiinni: kartturi alkoi paremmin tajuamaan nuottien rytmityksen ja huomasi kuljettajan jopa kuuntelevan niitä.

Kahdeksan erikoiskokeen jälkeen tuloksena oli luokan viides sija kaikkiaan kymmenen lähtijän kovatasoisessa luokassa.

– Aivan kärki meni menojaan, mutta oikein tyytyväisiä ollaan suoritukseen, enkä olisi uskonut näin hyvään tulokseen. Nyt tuli nähtyä, että auto on hyvä ja nopea. Tästä joku voi vuokrata ensi vuoden Ralli SM-sarjaan auton itselleen, Markku vinkkasi.

– Innostuin uudesta tehtävästä siinä määrin, että haluaisin jatkaa tiiviisti tätäkin harjoittelua ja päästä lukemaan nuotteja eri kuljettajien kyytiin, Laura päätti.

Positiivisesti sujuneen kilpailun jälkeen tiimi päätti, että samalla kombolla jatketaan Kaasujalka-rallissa 10. syyskuuta.

Teksti ja kuvat: Jarno Saari

Markku ja Laura Suvanto Skoda R2-autolla Autoglym Ralliin

Laura Suvanto tekee comebackin Ralli SM -sarjaan

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli