Ralli 16.06.2019

Markkaselta vauhdillinen tason nosto Pohjanmaan SM-rallissa

Kalle Markkanen oli hionut autoa ja ajoa kuntoon. Kuva: Kalle Markkasen tiedotus

Pohjanmaan SM-Ralli ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa. Markkasen autokunta sijoittui SM3-luokassa neljänneksi.

– Tärkeintä oli kuitenkin se, että kyyti on kasvanut, toteaa Kalle Markkanen.

– Koko kausi on ollut ailahtelevainen, mutta Riihimäen kisa oli meiltä jo surkea. Siellä emme onnistuneet millään osa-alueella. Teimme virheitä kabiinissa, autossa oli teknisiä murheita, eikä huoltokaan selvinnyt puhtain paperein.

– Pidimme silloin sunnuntaina kriisipalaverin ja päätimme tehdä monia asioita täysin uudella tavalla. Pyysimme ja saimmekin ulkopuolista apua. Autosta uusittiin alusta, kuljettajakaksikon tekemistä on analysoitu ja kehitetty. Nuottikiakin viilattiin uuteen uskoon. Myös kilpailuun valmistautumiseen on mietitty uudenlaisia rutiineja, kertoo Markkanen tehdyistä muutoksista.

Tämä lyhyessä ajassa tehty kova työ näkyi nyt Pohjanmaalla, vaikka ongelmitta ei tämäkään kilpailu mennyt.

– Ajoimme ulos viidennellä erikoiskokeella, josta selvittiin kuitenkin jatkamaan puolen minuutin aikatappiolla. Kuudennella erikoiskokeella hyppäsimme ylipitkän hypyn, jossa selkäni tärähti jumiin loppukilpailun ajaksi.

– Olemme kuitenkin saaneet puristettua eron kärkeen alle sekuntiin ja sitä hierotaan kiinni sitten seuraavissa kisoissa. Viimeinen pätkä sitten ajeltiin vain maaliin, kun ei ollut ajamalla enää mitään voitettavissa, eikä hävittävissä.

Markkanen valmistautuu kesätauolla ajamaan Nesterallissa.

– Kalusto tarviikin jo sitten vähän isompaa perushuoltoa, toteaa Kalle Markkanen ja lähettää samalla Pohjanmaalle terveisiä: “Tämä ralli oli erinomaisesti järjestetty kaikilta osin. Kiitos siitä.”

Teksti: Kalle Markkasen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli