Road Racing 12.06.2019

Markka Racingin kauden avauskilpailu sisälsi vaikeuksia koko vuoden tarpeiksi

Motoparkin viikonlopun sujuminen ei Markka Racingin kuljettaja juuri naurattanut. Kuva: Markka Racing.

Road racingin SM-sarja avattiin viime viikonloppuna Motoparkin radalla Virtasalmella. Markka Racingin viikonloppu sujui kaikkea muuta kuin suunnitelmien mukaisesti.

Markka Racingin osalta road racingin SM-avaus oli täynnä haasteita. Tiimipäällikkö Ilkka Pönniän mukaan vaikeuksia oli vähintään koko kauden tarpeiksi.

– Viikonloppu oli jokseenkin vaikeuksien sävyttämä. Pari kaatoa, moottorin vaihto, muita teknisiä murheita ynnä muuta mukavaa. Salamakin iski viereen, edes se ei osunut, Pönniä naureskelee.

– Toivottavasti tämän vuoden ongelmat olivat tässä, ja loppukausi on pelkkää riemua ja menestystä, veistelee Pönniä.

Lauantain kilpailussa Juha Kallio sijoittui Superbike-luokan viidenneksi ja Roni Husson sijoitukseksi kirjattiin seitsemästoista. Kalle Mäntysaari joutui keskeyttämään jo lähtöruutuun.

Sunnuntaina Kallio sijoittui kuudenneksi.

– Tavoite oli ajaa 15 sakkiin ja sehän täyttyi komeasti! Vakavasti ottaen viikonloppu meni tosi huonosti, mutta se on joskus sellaista. Oli todella turhauttavaa, kun ei tuntunut pääsevän eteen eikä taakse. Ukkokin oli jäässä, emmekä saaneet pyörää sellaiseksi, että olisin päässyt sillä kovempaa. Nyt tarvitaan paljon duunia sekä pyörän että miehen suhteen, jotta vauhti saadaan hyvälle tasolle, Kallio sanailee.

– Viime viikonloppu oli vähän sellaista väkisin puurtamista, ja tulevan viikonlopun Imatranajossa koitan löytää ajamisen ilon uudelleen ja saada homman sitä kautta jälleen luistamaan.

Mäntysaari ajoi 16:ksi sunnuntaina.

– Perjantaina kaaduin teknisen vian vuoksi ja jouduimme vaihtamaan moottorin, joten se päivä olikin siinä. Lauantaina kärsin edelleen teknisistä murheista, eikä pyörä toiminut kuten pitää. Aika-ajoissa sain ajettua sen verran, että pääsin mukaan kilpailuun. Startissa pyörästä paloi sulake, ja se sammui. Hyvä, että kukaan ei tullut takaa niskaan! Sen jälkeen ajohuumori oli hieman koetuksella, mutta onneksi sain sunnuntaina ehjän suorituksen, Mäntysaari pyörittelee.

– Imatralle pyrin suuntaamaan uudella asenteella. Yritän kasvattaa jälleen sarvet päähän ja lähteä ajamaan oikeasti kilpaa.

YCC-luokkaan vaihtanut Husso ajoi sunnuntaina sijalle 16.

– Vaikka viikonloppu ei oikein meinannut sujua, jäi siitä kuitenkin ihan hyvät fiilikset. Perjantaina kaaduin, mutta mekaanikot saivat pyörän nippuun yön aikana. Kun lähdimme lauantaina aamulla katsastukseen, ei se kuitenkaan lähtenyt käyntiin, joten aika-ajo jäi väliin ja jouduin starttaamaan kisaan viimeisestä ruudusta. Kaadon jälkeen tuntuma ajamiseen oli vähän hukassa. Ekalla kierroksella kävin ulkoilemassa vaihdemissin seurauksena ja keskeytin aivan kisan lopussa, Husso kertoo.

– Sunnuntaina siirryin YCC-luokkaan ja jo warm upissa ajaminen tuntui paljon rennommalta. Pääsin sunnuntaina ajamaan ihan kilpaakin ja onnistuin nousemaan muutaman sijan, joten lopulta ensimmäisestä kisaviikonlopusta jäi ihan positiiviset fiilikset. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kilpailua.

Markka Racingin Juha Kallio ja Kalle Mäntysaari kilpailevat seuraavan kerran tulevana viikonloppuna 14.-16. kesäkuuta järjestettävässä Imatranajossa. Koko tiimi nähdään tositoimissa 29.-30. kesäkuuta Kemoralla, jolloin vuorossa on Road Racing SM -sarjan toinen osakilpailu.

Teksti: Markka Racing.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing