Rallicross 11.04.2018

Marcus Grönholmin tiimi valmis uuteen MM-kauteen ”Realistisin odotuksin Barcelonaan”

Timur Timerzyanov (vas.), Marcus Grönholm ja Niclas Grönholm aloittavat uuden kauden realistisin odotuksin. Kuva: GRX TANECO Team

Marcus Grönholmin omistama GRX TANECO Team aloittaa tulevana viikonloppuna kilpakautensa rallicrossin MM-sarjassa ajajinaan Niclas Grönholm ja Venäjän Timur Timerzyanov. 

Espanjan Barcelona isännöi viikonloppuna rallicrossin MM-sarjan kauden avausta. Viivalle asettuu 18 Supercar-kuljettajaa, joiden joukossa on myös Marcus Grönholmin johtaman yksityistallin GRX TANECOn Grönholm ja Timerzyanov kilpakalustonaan GRX:n ja SET Promotionin rakentamat uudet Hyundai i20 Supercar -autot, jotka on varustettu 2,0-litraisilla turbomoottoreilla. Tehoja autoissa on 600 hv ja vääntöä 850 Nm.

Grönholm kilpaili GRX-tiimissä jo viime kaudella, mutta tänä vuonna suomalaistalliin saatiin lisävahvistusta Venäjän 31-vuotiaasta Timerzyanovista, joka on saavuttanut kaksi rallicrossin Euroopan mestaruutta ja noussut kahdesti MM-sarjan podiumille.

Tiimi lähtee hyvillä mielin 12 osakilpailua sisältävän sarjan onnistuneiden testien jälkeen.

– Testit ovat osoittaneet, että autossamme on hurjasti potentiaalia. Ennen kaikkea Niclas ja Timur ovat antaneet meille positiivista palautetta aloitustesteistä. Meillä on siksi luottavainen olo uuteen kauteen lähdettäessä, toteaa tiimipäällikkö Jussi Pinomäki.

Pinomäki kuitenkin muistuttaa, että uudella kokoonpanolla kauteen starttaava tiimi ei odota suuria tuloksia tippuvan välittömästi.

– Tietysti olemme tavoitteemme suhteen nöyriä, koska taso on kova ja vastassamme on tiimejä, joilla on enemmän kokemusta sarjasta kuin meillä. Teemme kovasti työtä ja toivon, että alamme saada kelvollista tulosta puolivälissä kautta. Barcelonassa tavoitteemme on saada molemmat automme semifinaaliin, Pinomäki summaa.

Niinikään Niclas Grönholm lähtee uuteen kauteen realistisin odotuksin.

– Onneksi tunnen tiimin hyvin, mutta auto on kokonaan uusi minulle. Minulla ei ole mitään erityisiä tavoitteita kauden starttiin. Minun pitää vain yrittää parantaa jatkuvasti ja saada mahdollisimman paras tulos jokaisesta kisasta. Minulla ei ole varsinaisesti tulospaineita, Grönholm toteaa.

Viime vuonna Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov eivät onnistuneet ajamaan pisteille Barcelonan avauskisassa, mutta tiimissä toivotaan tuon asian korjaantuvan tänä vuonna! Kaudella 2018 MM-sarjassa on mukana 18 kuljettajaa, jotka edustavat yhdeksää eri kansallisuutta ja kahdeksaa eri autonvalmistajaa.

Aikataulu
Lauantai 14.4.
13.00 – 1. karsintaerä
15.30 – 2. karsintaerä
Sunnuntai 15.4.
11.00 – 3. karsintaerä
12.04 – 4. karsintaerä
15.35 – Semifinaalit ja finaali

Barcelonan avausosakilpailu näytetään suorana Yle TV2 -kanavalla, sunnuntaina 15.4. klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna.

Teksti: GRX Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

GRX TANECO -talli rallicrossin MM-sarjaan kuljettajinaan Timerzyanov ja Grönholm

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross