Rallicross 01.08.2018

Marcus Grönholmin tiimi akut latautuneina Kanadan MM-osakilpailuun

Timur Timerzyanov, joka esitti parasta vauhtiaan Ruotsin osakilpailussa, on enemmän kuin motivoitunut uusimaan suorituksensa myös Kanadassa. Kuva: GRX Taneco Tiedotus

Rallicrossin MM-sarjan ja kauden 2018 toinen puolisko käynnistyy Kanadan osakilpailun myötä, kun ajamatta on yhteensä vielä kuusi osakilpailua. Niclas Grönholm, joka kauden edellisessä, Ruotsin Höljesissä ajetussa osakilpailussa ylsi jälleen semifinaaleihin saakka, on kuljettajien MM-pisteissä kahdeksantena. Tallikaveri Timur Timerzyanov puolestaan nousi Ruotsin kisassa kymmenen parhaan joukkoon. GRX Taneco -tiimi taas on 121 pisteellään tallien MM-pisteissä neljäntenä, kun kauden kisoista on puolet takanapäin.

Kuukauden mittainen kesätauko rallicrossin MM-sarjassa on antanut GRX Taneco -tallin väelle mahdollisuuden ladata akkuja ja valmistautua kauden seitsemänteen ja ensimmäiseen Euroopan ulkopuolella ajettavaan osakilpailuun. Tiimin tavoitteita on säädetty ylöspäin kauden jälkipuoliskolle, ja molempien Hyundai i20 Supercar -autojen toivotaankin yltävän Kanadan Trois-Rivièresin kisassa finaaliin asti.

Kanadan osakilpailussa nähdään yhteensä viisitoista autoa, ja kaikki varmasti tekevät parhaansa hyödyntääkseen kauden alkupuoliskolla kerätyt kokemukset ja opit. GRX Taneco -tiimillä onkin siksi paljon tehtävää aikoessaan petrata asemiaan.

Trois-Rivièresin rata sijaitsee 140 kilometriä Montrealista koilliseen. Radasta 60 % on asfalttia ja 40 % soraa. Trois-Rivières on myös sarjan pisin rata: mittaa on kaikkiaan 1,370 kilometriä. Tämänhetkinen, vuonna 2017 kellotettu rataennätys on 48,009 sekuntia.

Timur Timerzyanoville rata on tuttuakin tutumpi, sillä mies on kilpaillut siellä jo neljästi aiemmin. Niclas Grönholmille tämä on puolestaan kolmas kerta Trois-Rivières’ssa. Venäläiskuski on nähty Kanadassa jopa palkintopallilla, kun hän ajoi siellä kolmanneksi vuonna 2014. Grönholmin paras sijoitus, kahdestoista, on vuodelta 2016.

Tallipäällikkö Jussi Pinomäki:

”Kesätauko oli todella tervetullut! Meillä oli aikaa levätä ennen kuin aloitimme valmistautumisen tuleviin osakilpailuihin. Emme valitettavasti pystyneet ottamaan osaa Latviassa ajettuihin testeihin, koska meillä on vain kaksi autoa, ja ne olivat tuolloin jo matkalla Kanadaan. Siellä onkin luvassa hieman erikoisempi kisa, sillä rata kulkee osin kaupungin kaduilla. Koska sää Trois-Rivières’ssa on usein epävakaista, tiimin on pystyttävä nopeasti reagoimaan muuttuviin olosuhteisiin. Kauden kuudessa ensimmäisessä osakilpailussa suorituksemme olivat tasaisia, mutta emme onnistuneet pääsemään podiumille saakka. Luulen kuitenkin, että Timur ja Niclas ovat oppineet paljon autoistaan, joilla he ovat taistelleet monenlaisissa eri olosuhteissa, ja kuskimme ovatkin nyt entistä varmempia ja ns. kotonaan ajokeissaan. Kanadassa nähdään, että tiimimme on äärimmäisen motivoitunut ja odottaa innolla hyviä tuloksia. Tavoitteenamme on mennä eteenpäin ja ylläpitää tähänastinen hyvä vauhtimme tehdastiimejä vastaan. Aiomme saada Hyundai i20 Supercarimme Kanadassa vähintäänkin semifinaaleihin, mikä tarkoittaa sitä, että finaalipaikkakin on varmasti GRX Tanecon tähtäimessä.”

Niclas Grönholm:

”Kesätauon aikana rentouduin, nautin ajasta perheeni parissa ja urheilin paljon. Vietin loman kotimaan upeissa keleissä, ja kävin jopa katsomassa Suomen MM-rallia. Rata, jolla tuleva [Kanadan] kisa ajetaan, eroaa melkoisesti kauden aiemmista kisapaikoista. Trois-Rivières on pitkä rata, jolla on pitkä suora ja tiukkoja kurveja seinämien välissä. Se on aika erikoinen rallicross-radaksi, mutta minua ei haittaa. Luvassa on varmasti hieno kisa, josta toivon hyvää tulosta, niin että tämä kauden jälkimmäinen puolisko saisi heti ns. lentävän lähdön.”

Timur Timerzyanov:

”Mitenkö kesäbreikki meni? Oikein hyvin – menin naimisiin, joten minulla oli aivan mahtavaa vaimon, perheen ja ystävieni kanssa. Pääsin myös ajamaan kartingia, ja tietysti oli myös aikaa levätä. Nyt en malta odottaa, että pääsen taas kilpa-auton rattiin! Kanadan rata on yksi suosikeistani. Vuonna 2014 pääsin heti ensimmäisessä siellä ajamassani kisassa podiumille, ja siitä lähtien vauhtini Trois-Rivières’ssa on aina ollut hyvää. Toivottavasti pystyn tänä vuonna tasaiseen ja vakuuttavaan suoritukseen. Kyseessä on hyvin nopea rata pitkine suorineen, mikä lupailee korkeita huippunopeuksia. Siellä on aina mahtava ilmapiiri, koska rata sijaitsee keskellä kaupunkia. Tiimimme on paiskinut kovasti töitä kisatauon aikana saadakseen automme hyvään iskuun, ja tiedän että olemme kilpailukykyisiä.”

Kooste Kanadan osakilpailusta nähdään tuoreeltaan Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 5.8. klo 22.00. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Aikataulu
Lauantai 4.8.
16:15 – harjoitukset
18:35 – harjoitukset
20:45 – Q1, eli 1. karsintaerä
22:50 – Q2, eli 2. karsintaerä
Sunnuntai 5.8.
15:00 – lämmittelykierrokset
15:55 – Q3, eli 3. karsintaerä
18:10 – Q4, eli 4. karsintaerä
22:00– semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (6/12)
1. Johan Kristoffersson – 165 pistettä
2. Andreas Bakkerud – 125 pistettä
3. Petter Solberg – 119 pistettä
4. Sébastien Loeb – 117 pistettä
5. Timmy Hansen – 116 pistettä
6. Mattias Ekström – 114 pistettä
7. Kevin Hansen – 77 pistettä
8. Niclas Grönholm – 73 pistettä
9. Janis Baumanis 51 pistettä
10. Timur Timerzyanov – 48 pistettä

Tallien MM-pisteet(6/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden – 284 pistettä
2. EKS Audi Sport – 239 pistettä
3. Team Peugeot Total – 233 pistettä
4. GRX TANECO Team – 121 pistettä
5. GC Kompetition – 77 pistettä
6. Olsbergs MSE – 71 pistettä

Teksti: GRX TANECO Team Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross