jokamiehenluokka 22.08.2016

Marcus Grönholm ajaa JM SM Liiga -kilpailussa viikonloppuna

Marcus Grönholmin esittelee jm-luokan autoaan, Fiat 133, omassa rallimuseossaan Inkoossa.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm nähdään ensi viikonloppuna Honkajoen radalla ajettavassa JM SM Liigassa taistelemassa omaa nimeään kantavan tiiminsä, Team MGR, kanssa jokamiehen luokan joukkueiden suomenmestaruudesta.

Inkoolainen, Espoon Motorsport Clubia edustava Marcus Grönholm on Team MGR:n nimekkäin kuljettaja, joka kuitenkin kehuu muita joukkueen kuljettajia vuolaasti ja epäilee joutuvansa seuraamaan kisaa usean lähdön ajan varikolta muiden taistellessa pisteistä.

”Luulen, että mä olen tämän porukan heikoin lenkki. Kaikilla meidän kuljettajilla on todella hyvät autot allaan ja he ovat myös erittäin kovia kilpailijoita. Mulla ei ole mitään kokemusta jokamiehenluokan autosta, joten pakko on ennen kisaviikonloppua yrittää vielä käydä vähän testaamassa autoa”, myöntää Grönholm.

Myös joukkueen toinen Grönholm, Marcuksen poika Niclas, on saavuttanut kansainvälistä mainetta ajaessaan rallicrossin maailmanmestaruussarjassa tänä vuonna. Jokamiehenluokka on Niclakselle huomattavasti tutumpi laji kuin isälleen.
”Ajoin jm-luokassa jo 15-vuotiaana, kunnes täytin 18 vuotta ja sain ajokortin. Sen jälkeen siirryin rallicrossin pariin, joten tämän viikonlopun aikana on mahdollista verestää muistoja jm-kisoista”, juttelee Niclas.

Team MGR on erittäin kovatasoinen. Muut kahdeksan kuljettajaa ovat keränneet vuosien saatossa ison kasan SM-mitaleita niin jm-luokasta, autokrossista, jääradalta kuin moottorikelkkailuistakin. Team MGR on näin ollen ehdottomasti yksi ennakkosuosikeista.

”Meillä on kova tiimi, mutta tämä laji vaatii hyvän ajotaidon, hyvän auton ja joukkueenjohtajan hyvän taktikoinnin lisäksi myös rutkasti onnea. Kun kuusi yhtä nopeata autoa kiihdyttää lähtöviivalta ensimmäiseen mutkaan, ei kaikki ole välttämä niin sanotusti omassa kädessä. Mitä vain voi tapahtua”, pohtii Niclas.

”Mestaruutta toki lähdemme metsästämään, mutta mitalikin vähän vielä tyydyttää.”

Joukkueen johtajina Team MGR:ssä toimivat Marko Angervisto (LappajUA) ja Kimmo Wiman (THU-Team). Grönholmien (Espoon MSC) ja Lassilan (KvanUA) lisäksi joukkueessa ajavat (kilpailunumerojärjestyksessä) Kari Piira (YkUA), Mathias Hertén (NNSB), Petro Koski (NokUA), Juha Rytkönen (SuonUA), Miko Simonen (PiekUA), Jussi Klemola (VetUA) ja Manu Juhola (Päij-HUA).

Vuoden 2016 JM Liigaan on ilmoittautunut 34 joukkuetta, jotka on arvottu kuuteen lohkoon. Kussakin joukkueessa on kilpailijoita 6-10, jotka joukkueenjohtajan komennossa ajavat oman ja autonsa kunnon mukaan erä kerrallaan, yleensä kaikki kaikkia vastaan. Speedway-tyyppisessä kilpailussa joukkueet keräävät erä kerrallaan pisteitä.

AKK:n kehittelemä JM Liiga on autourheiluseuroille tarkoitettu kaksipäiväinen joukkuekilpailu. Lauantaina 27.8. ajetaan 184 lähtöä, minkä myötä parhaiten menestyneet 12 joukkuetta jatkavat kilpailemista seuraavana päivänä. Sunnuntaina 28.8. ratkaistaan, mitkä kuusi joukkuetta lopulta ratkaisevat Suomen liigamestaruuden vuonna 2016. Noormarkun UA:n järjestämä JM SM Liiga -kisa alkaa lauantaina klo 9.00 ja sunnuntaina klo 10 Honkajoen Pesämäen radalla.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Jokamiehenluokan joukkuemestaruus ratkaistaan Honkajoella

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka