Rallisprint 17.01.2018

Mäntyharjun Moottorikeskuksen rallisprintin uudet tuulet – ajetaan kokonaan maalla

Menoa Polaria Sprint 2017 -kilpailussa. Kuva: Tarja Lipsanen

Helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina ajettavan Mäntyharjun Moottorikeskuksen rallisprint-kilpailun suunnitelmat ovat vallitsevista keliolosuhteista johtuen muuttuneet – kilpailu ajetaan kokonaan maata pitkin, moottoriurheilukeskuksen niin sanottua jokkisrataa sekä läheisiä teitä hyödyntäen.

“Soutamalla on käyty jäitä mittailemassa viereisellä järvellä – tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että kesä taitaa tulla ennen jäitä, niin muutimme suunnitelmaa”, tuumaa MikUA:ta edustava ratamestari Jari Jakonen hymynkare silmäkulmassa ja jatkaa: “Vaan eipä mittään, saatiin kyllä radasta takuulla mielenkiintoisen haasteellinen ilman varsinaista järvimaisemaakin. Radan pituus on karvan verran vaille kolme kilometriä ja se tullaan ajamaan ainakin kahteen kertaan, ehkäpä jopa kolmeen. Ja on muuten sitten sellaista pätkää, jota ei ole koskaan ennen virallisissa kisoissa ajettu.”

Kilpailu on rallisprintin aluemestaruusosakilpailu, kausihan avattiin onnistuneesti viime sunnuntaina Top Building Rallisprintissä ja ennen Polaria Sprintiä ajetaan vielä seuraava osakilpailu Rantasalmella, tammikuun 28. päivä. Ruotimolla tarjotaan kilpailijoille osittain täysin ennen kokemattomia teitä sprinttiradan muodossa – kutkuttavan jännittävää pyöritystä, ja yleisölle paljon seurattavaa. Ilmoittautumisaikaa on sunnuntaihin 28.1. saakka, myös jälki-ilmoittautuminen paikan päällä on mahdollista.

Järjestäjäseurat ovat molemmat alueen merkittäviä toimijatahoja, yhteistä historiaakin seuroilla on vuosien varrelta runsaasti. Mikkelin Urheiluautoilijat ja Mäntyharjun Moottorikerho ovat yhdessä järjestäneet lukuisia tapahtumia yhdessä, hyvällä menestyksellä. Myös keittokattilat, makkaragrillit sekä kahvipannut pidetään tässäkin tapahtumassa taatusti kuumina ja sisältyypä osallistumismaksuunkin pari keittolounasta – Ruotimolla huolehditaan kilpailijoistakin kokonaisvaltaisesti.

“Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan meille!” toivottavat Mikkelin Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Jari Jakonen ja Mäntyharjun Moottorikerhon puheenjohtaja Matti Paasonen kuin yhdestä suusta.

Teksti: Polaria Sprint tiedotus, Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint