Crosskart 28.02.2018

Mäntyharjulla ratkotaan Crosskarttien talvimestaruudet lauantaina

Miko Vähälummukka. Kuva: Toni Vähätupa

Tulevana lauantaina Mäntyharjulla FinRX-talvisarjan päättävässä kisassa ajetaan hieman normaalia poikkeavalla tavalla. Kisassa ajetaan neljä kierrosta, joiden kaikki ajat lasketaan yhteen. Lähes kaikissa luokissa piste-erot ovat niin pieniä, että kuka tahansa voi joko voittaa tai hävitä kaiken. Nyt nähdään, kenen hermot kestävät ja kuka pystyy ajamaan jokaisen lähdön varmalla otteella virheitä tekemättä ja vielä kovempaa kuin kanssakilpailijat.

85cc-luokkaa johtaa #94 Miko Vähälummukka tasapistein Ilari Sääkslahden kanssa. Tilannetta ei helpota yhtään se, että perässä vaanii kaksikko #57 Lauri Halonen ja #97 Aleksi Kiikala vain pisteen päässä johtajakaksikosta. Kenelläkään ei yksinkertaisesti ole varaa tehdä virheitä lainkaan. Uutena kuskina on tulossa mukaan Aleksi Suono, joka voi sekoittaa pakkaa oikein huolella.

Konsta Saarinen. Kuva: NT Productions

125cc-luokassa #165 Konsta Saarinen on näyttänyt talven merkit kahdessa edellisessä osakilpailussa, joten jos ei mitään yllättävää tapahdu, vie hän jälleen mestaruuden nimiinsä. Toisena on #169 Aatu Matikainen, jolla on tiukkaa kisaa #171 Rustam Mavedonin kanssa. Kumpi vie hopean? Se jää nähtäväksi.

Petro Koski. Kuva: NT Productions

Xtrem-luokassa #79 Petro Koski siirtyi Raahessa kärkeen ja #950 Alexander Shengeliya putosi teknisten ongelmien vuoksi peräti viidenneksi. #32 Valtteri Koski pitää toista sijaa ja kolmantena on #48 Pasi “Tohtori” Hanhivuoma. Sijoista 2-5 käydään varmasti kovaa kamppailua ja herrat tuntien, tilanteita tulee varmasti.

Pistetilanne luokittain ennen Mäntyharjun kisaa


Teksti: FinRX

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart