Motocross 22.05.2019

Mäntyharjulla positiivista meininkiä offroad-pyörien kanssa

Mäntyharjun Superviikonloppu oli onnistunut. Kuva: LK-Racing Polaria.

Helteinen Superviikonloppu Mäntyharjun motocrossrata-alueella sujui mainiosti. Tapahtumassa oli positiivinen meininki ja pikkujutuista opitaan seuraaviin tapahtumiin. Useat kymmenet kävivät kokeilemassa ajamista.

Järjestelyt onnistuivat järjestäjänä toimineen LK-Racing Polarian mukaan hyvin ratojen kunnostusten, kastelun sekä tietysti hyvien yhteistyökumppaneiden ja talkoolaisten avulla. Lauantaina superpäivässä oli noin kolme sataa kävijää kolmen tunnin aikana ja sunnuntaina yhteisessä ajopäivässä yli 30 kuskia.

Lauantaina tapahtuman tärkein kohderyhmä koeajoi lasten crosseilla 25 lasta, joista suurin osa tutustui crossiin ensimmäistä kertaa. Mukana oli myös muutamia oman pyörän omistajiakin ja näin koeajoissa tutustuttiin erilaisiin Yamaha- sekä KTM-crosseihin.

Mopojen (Rieju, Beta ja Yamaha) ja KTM-superenduroiden pariin tutustui myös joukko kiinnostuneita aikuisia. Ja tietysti useita kuskeja kiinnosti KTM-endurot ja -crossit sekä Beta-endurot, jotka olivat koeajoissa vajaalla 20 kuskilla.

Puolessa välissä superpäivää oli NoNameStuntTeamin esitystä, ja koko päivän esillä oli Polaria-tuoterekkaa. Hannun liikennekoulu oli myös turvallisen liikennekulttuurin puolesta mukana.

Lapset pääsivät kokeilemaan offroad-pyöräilyä. Kuva: LK-Racing Polaria.

Hieno kohtaaminen todistettiin Harry Snellmanin ja mäntyharjulaisen crossimestarin Heikki Kompan tapaamisessa vuosien takaa. Snellman ja Komppa muistelivat yhteistä kisamatkailua 125cc FIM cupissa 1975. Sen ajan kisaretkeilyssä ollut vähän eri meininki. Pyörät purettiin pakettiauton lattialle tasaiseksi kerrokseksi, jonka päälle laitettiin lastulevyt, jonka päällä nuoret suomalaiset nukkuivat vähissä varusteissa. Koska tietysti ajatus oli lähteä etelän lämpöön kilpailemaan, jätettiin turhat varusteet Suomeen, mutta taisi reissulla pääsääntöisesti ilma mennä yön aikana jopa pakkasen puolelle.

Sunnuntaina yhteisessä ajopäivässä oli yli 30 kuskia. Junnuradalla sekä aikuisten radalla hikoiltiin lähes koko päivän ja lisäksi lasten “Jammulla” ajoi neljä ensikertalaista vanhempiensa ohjauksessa. Ajamisen jälkeen kuumimmat kuskit pulahtivat rohkeasti järveen uimaan, kun moottoriurheilukeskus sijaitsee uskomattomassa maisemassa.

Rataremontista vastannut työryhmä sai molempina päivinä ajoporukalta kehuja.

– Hienoa, että nyt on 29 lasta moottoriurheilukokemusta rikkaampina viikonlopun jälkeen. Viestiä tuli, että jopa pelkkä crossivarusteiden pukeminen oli siistii, LK-Racing Polarian Lasse Kurvinen kertoo innoissaan.

Ensikertalaisetkin pääsivät ajamaan motocrossia. Kuva: LK-Racing Polaria.

Teksti: LK-Racing Polaria -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross