Motocross 04.04.2017

Mäntyharju isännöi junioreiden Motocrossin EM-osakilpailua toukokuussa

EMX65- ja EMX85-luokkien kauden avaus EM-kilpailu ajettiin viime viikonloppuna Tanskassa. Kuva: FIM Europe

Toukokuun kolmantena viikonvaihteena, 20.-21.5.2017, järjestetään Mäntyharjun Moottoriurheilukeskuksessa, tutummin Ruotimolla, Motocrossin EM-osakilpailua EMX65- ja EMX85-luokkien osalta. EM-osakilpailun yhteydessä ajetaan myös MXJ Suomen Cup -osakilpailu ja MX125-liigan osakilpailu, joka on MM-karsintakilpailu.

”Olemme enemmän kuin tyytyväisiä saadessamme järjestettäväksemme EM-osakilpailun, osallistujia on odotettavissa kaikista pohjoismaista täydennettynä Saksan, Hollannin, Belgian, Luxenburgin, Iso-Britannian, Irlannin, Tshekin tasavallan ja Slovakian kilpailijoilla – joten kyseessä on kyllä Suomen mittakaavassa hyvin merkittävä kilpailu”, kertoo Mäntyharjun Moottorikerhon puheenjohtaja Matti Paasonen ja jatkaa naurahtaen: ”Kovasti odotellaan talven taittumista kunnolla kevääseen, jotta päästään ihan todenteolla valmistelemaan rataa kuntoon kilpailua varten.”

EM-sarjan avausosakilpailu edellä mainittujen luokkien osalta ajettiin viime viikonloppuna Tanskan Naestyedissa. Luokassa EMX65 kisasi peräti neljä suomalaista ja luokassa EMX85 kaksi. Pisteille suomalaisista Tanskassa ylsivät Saku Mansikkamäki 27p. (EMX65), Kasimir Hindersson 23p. (EMX65), Eelis Viemerö 13p. (EMX65) ja Kimi Koskinen 5p. (EMX85).

”Ensimmäiset kansainväliset kilpailijat ovat jo ilmoittautuneet”, iloitsee Mäntyharjun Moottorikerhon ja samalla EM-osakilpailun sihteeri Hanna Himanen ja lisää: ”Tanskassa näihin luokkiin oli ilmoittautuneita kaikkiaan reilut 70. Odotuksemme meidän kilpailuun osallistuvien määrästä ovat samaa luokkaa, joten myös kansainvälisyys tulee varmasti kilpailuviikolla näkymään myös kauniin kuntamme – Mäntyharjun – katukuvassa.”

Mäntyharjun osakilpailu on järjestyksessään kolmas EM-osakilpailu näiden luokkien osalta kaudella 2017 ja seuraava, kauden toinen, osakilpailu ajetaan huhtikuun 15.-16. päivä Tanskan Koldingissa.

Teksti: Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross