Ralli 25.08.2019

Mänttä 200-Ajon voitto Salolle – “Hyvä herätys kilvanajoon”

Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen voittivat lauantaina päättyneen Mänttä 200-Ajon. Kuva: Merita Mäkinen

Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen ajoivat lauantaina illalla päättyneen  maailman vanhimman pienoisrallin Mänttä 200-Ajon voittoon Mäntässä.

Salo oli vuonna 1964 ensi kertaa ajetussa perinteisessä rallissa  ylivoimainen, sillä neljän erikoiskokeen aikana ero kakkoseksi  ajaneeseen Juuso Metsälään venähti lähes minuuttiin.

Salolle Mänttä 200-Ajo toimi viimeistelytestinä kohti syksyn ratkaisevia SM-osakilpailuja. Salo ajaa tällä hetkellä SM1-luokan  pisteissä toisena ainoastaan kolme pistettä perässä sarjajohtaja Teemu Asunmaata.

– Hyvä reissu. Ralli täytti tehtävänsä. Kokeilimme muutamia asioita tulevan viikonlopun SM-rallia varten, ja nyt tiedämme, miten niihin säätövaihtoehtoihin tulee suhtautua. Oli se helkkarin hyvä, että pääsin reilun kahden kuukauden mittaisen ajotauon jälkeen tositoimiin. Tiet olivat haastavia ja reissu täytti tehtävänsä. Mänttä 200-Ajo oli meille hyvä herätys takaisin kilvanajoon, Salo sanoo.

Laitilassa ajettavassa SM Oili Jalonen -rallissa taktiikkaa ei  tarvitse erikseen miettiä: kaasu pitää painaa pohjaan heti  avauserikoiskokeelta alkaen.

– Mäntässä nähdystä vauhdistamme pitää kymmenyksiä kilometriltä ottaa vielä pois, jonka jälkeen vauhtimme alkaa olla siinä missä sen kuulukin olla. Testirallissa ei itsestään saa helposti irti sellaista latausta kuin pitäisi saada. Koko ajan tulee kytättyä, ettei tee virheitä. Sitä ajaa vähän safety-mode päällä.

– Laitilassa mennään sen minkä päästään. Jos tulee virhe niin sen voi antaa anteeksi sillä, että on ainakin kaikkensa yrittänyt. Laitilan alueen tiet ovat ainakin ennen olleet enemmän kääntyileviä kuin  luotisuoria. Nyt kun ruosteet on karistettu ranteista niin pitää lähteä heti hyökkäämään täyttä. Ei voi muuta sanoa, Salo päättää.

Tulevan viikon lauantaina ajettava ralli on SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ja Oili Jalonen -ralli käsittää kaikkiaan kahdeksan  erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,12 km. Rallin kuudesta erikoiskokeesta kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan. Ensimmäinen kilpailija starttaa Laitilan torilta reitille lauantaina  klo 10.01. Rallin huoltoparkkiin Turuntie 11, 23800 Laitila  kilpailijoita odotetaan klo 14.51 alkaen ja rallin maaliin Laitilan torille klo 18.55 alkaen.

Lopputulokset; Mänttä 200-Ajo, Mänttä:
1. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 24:25,9
2. Juuso Metsälä – Matti Kangas Skoda Fabia R5 + 58,1
3. Juha Koljonen – Mikko Tuhkanen Subaru Impreza 555 + 1:34,5

Teksti: Merita Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli