Motocross 08.07.2017

Manninen Bros Honda polttarihumussa Karkkilaan

Miska Aaltonen. Kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Motocrossin Suomen Cup ja SM-sarjat jatkuvat tänä viikonloppuna Karkkilan legendaarisella saviradalla, ja Team Manninen Bros Honda -kuljettajat nähdään tositoimissa sekä lauantaina että sunnuntaina. 

Kovimman haasteen edessä on moninkertainen Suomenmestari Miska Aaltonen, joka lähtee lauantaina ajettavaan veteraanien MXV45-luokan kisaan tarkoituksenaan jatkaa voittoputkeaan ja kasvattaa pistejohtoaan entisestään.

Lauantai on kuitenkin vain lämmittelyä Miskalle, joka lähtee sunnuntaina useamman vuoden tauon jälkeen ja varmasti luokan vanhimpana kuljettajana kilpailemaan SM-pisteistä MX1-luokassa. Kyyti on kovaa, mutta reilun vuosikymmenen MM-kokemus Euroopan saviradoilta tuo varmasti varmuutta ajolinjojen valintaan, ja nuoremmat saavat vääntää kaasua tosissaan mikäli aikovat karistaa konkarin kannoiltaan.

Nuorimpien veteraanien MXV35-luokan pisteissä kolmantena oleva Erno Aro lähtee taistelemaan tosissaan paikasta podiumilla, mutta oman väriläiskänsä kisaan tuo myös tiimin taustajoukoissa toimiva Jussi Suomilammi, joka on edellisen kerran ajanut kilpaa tasan kaksikymmentä vuotta sitten. Suomilammi kilpailee salanimellä “Jaakko Stuertti”, ja syy salanimen käyttöön liittyy siihen, että myöhemmin tänä syksynä häitään juhlivalla Jussilla on polttarit. Polttarisankari saakin tietää osallistuvansa kilpailuun vasta aamulla kisapaikan ilmoittautumisessa.

Mielenkiintoista onkin nähdä minkälainen taisto on luvassa tiimin sisällä, sillä samassa lähdössä on mukana myös Manninen Bros Hondan tiimipäällikkö Kusti Manninen, joka hakee revanssia epäonnistuneen Siilinjärven kilpailun jälkeen.

Sunnuntaina Miska Aaltonen saa MX1-luokkaan seurakseen yli 15 vuotta nuoremman tiimikaverinsa Karl-Robert Reiniken, joka lähtee niin ikään taistelemaan paikasta palkintokorokkeella. MXC/A SM-sarjassa tiimiä edustava Verneri Aaltonen on valitettavasti sivussa kilpailusta loukattuaan jalkaansa harjoituksissa reilu viikko sitten.

Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2017 ovat Brandt Oy, Arai kypärät, Yoko, Motonet, Michelin, Ykkös-MP Oy-moottoripyöräliike, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, 100% ajolasit, Works Connection, Blackbird-tarrat, Gaerne-ajosaappaat, TQ-Productions rakennusliike ja Europower -generaattorit.

Teksti: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross