Motocross 11.07.2017

Manninen Bros Honda hyvässä vedossa Karkkilassa

Miska Aaltonen urakoi viikonloppuna kahdessa eri luokassa. Kuva: Team Manninen Bros

Viikonloppuna ajetussa Karkkilan SM-osakilpailussa motocrossin ystäviä hellittiin sekä upean sään että hienon kilvanajon merkeissä. Team Manninen Bros Honda tiimi oli mukana kisassa viiden kuljettajan voimin.

Motocrossin moninkertainen suomenmestari Miska Aaltonen vei jälleen MXV45-luokan selvästi nimiinsä ja lisäksi merimaskulaisveteraani lähti haastamaan puolta nuorempia kuljettajia MX1 SM-luokkaan. Kova uurastus palkittiin yhteistulosten 15. sijalla ja tukulla SM-pisteitä, mutta tärkeämpää oli kuitenkin vuosikymmenien takaisen kisafiiliksen palaaminen.

– ⁠⁠⁠⁠⁠Vaikka toisessa erässä väsy iski pahasti ja en edes oikein tuntenut puolen erän jälkeen kaasukapulaa, niin olen todella tyytyväinen siitä, että sain hyvän vedon päälle ja pystyin viemään pyörää juuri sinne minne pitääkin. Fiilis oli vähän sama kuin ennen vanhaan, kun tulee tuskaa, niin laitetaan vähän vielä kaasua ja katsotaan kestääkö muiden kuskien kantti, kertoo Aaltonen.

Karl-Robert Reinike ajoi Karkkilassa MX1-luokan yhteistulosten kolmanneksi. Kuva: Manninen Bros Honda

Karl-Robert Reiniken kausi ei ole kulkenut MX1-luokassa suunnitelmien mukaan, mutta Karkkilassa Vantaan Moottorikerhoa edustava nuorukainen ajoi tasaisen varmasti yhteistulosten kolmanneksi eräsijoilla kaksi ja neljä.

– Ajo kulki ihan hyvin vaikkakin toisessa erässä kädet hieman puutuivat. Tärkeintä olisi saada startit onnistumaan ja olla heti lähdöstä kärkitaistelussa mukana. Jos lähdöstä on lähempänä kymmenettä sijaa, on kärki jo kaukana ennen kuin ehtii nousta edes viiden joukkoon. Nyt vaan jatketaan kovaa harjoittelua ja Alavudella sitten annetaan isot kaasut, kommentoi Reinike.

MXV35-luokassa tiimin ykkösnyrkki Erno Aro täräytti aika-ajoissa toiseksi ja lähti hakemaan podiumpaikkaa kisaeristä, mutta keskinkertaiset lähdöt ja toisen lähdön alussa vääntynyt nilkka haittasivat suoritusta ja Aro joutui taipumaan molemmissa erissä neljänneksi. MXV35-luokan suurin yllättäjä oli kuitenkin polttarisankari Jussi “Jaakko Stuertti” Suomilammi, joka sai tietää osallistuvansa kisaan vasta kisa-aamuna klo 7.30. Tiimin väreissä kilpaillut Suomilammi ei kuitenkaan antanut 20 vuoden kisatauon haitata suoritustaan, vaan paransi menoaan päivän mittaan kuin sika juoksuaan. Aika-ajossa Suomilammi oli sijalla 27. ja ensimmäisessä erässä sijalla 28., mutta toisessa erässä “Jaakko” laittoi sinkin kireälle ja täräytti sijalle 19 ja tienasi kaksi Suomen Cup -pistettä.

Tiimin nuorin kuljettaja, MXC/A SM-sarjan lisäksi EMX150 EM-sarjassa kilpaileva Verneri Aaltonen loukkasi jalkansa heinäkuun alussa ja on sivussa kisaradoilta vielä ainakin neljän viikon ajan.

Teksti: Team Manninen Bros Honda Tiedotus

Kullas piipahti voitokkaasti SM-motocrossissa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross