Road Racing 05.11.2018

Malesiassa kaatunut Niki Tuuli: ”Valenciassa palaan taistelemaan”

Niki Tuuli kisaa ensi viikon Valencian osakilpailussa viimeistä kertaa Petronas Sprinta Racingin väreissä. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Kauden toiseksi viimeinen MotoGP-sarjan osakilpailu ei ollut Niki Tuulin juhlaa. Ruudusta 26 Malesian helteiseen kisaan lähtenyt suomalainen kaatui 11. kierroksella. Nyt suomalainen suuntaa katseensa MotoGP-kauden huipentumaan.

Petronas Sprinta Racing -tiimi ei saanut haluamaansa tulosta tallin kotikilpailusta Malesian Sepangin radalla. Tiimin suomalaiskuljettaja Niki Tuuli ei päässyt haluamalleen tasolle koko viikonlopun aikana Malesian muuttuvissa sääolosuhteissa.

– Olen erittäin pettynyt koko viikonloppuun, minulla oli sama ongelma joka kerta radalla. Oli vain vaikeaa ajaa täällä, minulla ei ollut mitään tuntumaa kääntää pyörää nopeissa mutkissa ja etupää yritti lähteä alta koko ajan, Tuuli tuskailee.

Suomalainen starttasi ruudusta 26 Moto2-luokan osakilpailuun, mutta matka päättyi lyhyeen.

– Kilpailun pari ensimmäistä kierrosta olivat ihan OK ja ohitin muutaman kilpailijan, mutta sen jälkeen en vain pystynyt pitämään ajolinjaa ja ajauduin leveäksi. Radan viimeisessä mutkassa kaaduin. Olen niin pahoillani tiimille siitä sekä koko viikonlopusta. Yritän aina parhaani, mutta tällä kertaa se ei ollut edes lähellä sitä, mitä tarvitsimme.

Suomalainen suuntaakin katseensa nyt ensi viikolla Espanjan Valenciassa ajettavaan kauden finaaliin.

– Valenciassa tulen takaisin taistelemaan. Toivon, että löydän sieltä paremman tuntuman.

Teksti: Petronas Sprinta Racing Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing