Ralli 15.05.2017

Mäkinen valmiina Rallin SM-sarjan kesäkauteen: “Pohjalaisella luonteella ladattu, entistä kovempaa yritetään”

Niko Mäkinen testasi autoaan Ylistarossa. Kuva: Sami Jaskari

Rallin SM-sarja jatkuu kahden kuukauden tauon jälkeen Riihimäellä, jossa ajetaan kauden neljäs osakilpailu. Ralli alkaa nuotituksella perjantaina, kilpailijat lähtevät yhdeksänkymmenen erikoiskoekilometrin pituiselle reitille aamupäivällä ja maaliin heitä odotetaan illansuussa noin klo 17 aikoihin.

Käynnissä oleva kausi on ollut Puistohulmin tiimille vaiheikas. Niko Mäkinen ja kartanlukija Antti Haapala ovat päässeet maaliin kauden kolmessa ajetussa kisassa kahdesti, tosin molemmilla kerroilla Ford Fiesta R2:sta on riivannut tekniset murheet. Kauden aloituksessa Rovaniemellä kilpailu jäi kesken vaihdekepin katkettua.

– Paljon on ollut alkukaudesta aurinkoa, mutta aina sen eteen on jostain pölähtänyt tumma pilvi. Ei tässä kuitenkaan olla lannistuttu, sillä kun mies on ladattu Pohjalaisella luonteella, se tarkoittaa että entistä kovempaa vain yritetään, Mäkinen kertoo.

Mäkinen on kolmen osakilpailun jälkeen sarjassa yhdestoista, joten Riihimäeltä haetaan onnistumista.

– Alkukauden jälkeen pistepotti on aika laiha, joten se tulee nyt kasvamaan. On sellainen positiivinen vire päällä, kun kisapäivä lähenee, niin se tietää hyvää. Mitään ei olla vielä menetetty, sillä heikoimman kisan pistemäärä saadaan pudottaa pois, joskin enää ei ole varaa jäädä ilman pisteitä.

Kaksikko ajoi kilpailua edeltävänä viikonloppuna testiä, ja kaikki oli kunnossa.

– Auto on nyt huollettu perusteellisesti. Laatikko on käyty läpi, hyppiessä kolhuja saanut taka-akseli vaihdettu ja kaikki tsekattu, joten kilpuriin on täysi luotto. Testiä ajettiin vähän alle sata kilometriä, ja olihan se hienoa taas päästellä sorakelillä. Antti (Haapala) laittoi sekkarinsa hommiin ja kellotti pätkät, alkukankeuden jälkeen löytyi taas oikea fiilis ja voisi sanoa että orkesteri soitti hyvin yhteen.

– Vielä pitää kuitenkin saada kilsoja alle, mieluiten isolla tiellä, jotta löytyy vauhti kohdalleen. Nuottiakin pitää treenata, saadaan siitä tarpeellista luottoa, joten onhan tässä vielä hommia ennen viikonlopun kisaa, mutta mieli loistaa kuin kevätaurinko, Mäkinen päättää.

Tällä kaudella ajetaan seitsemän osakilpailua, joista kuudesta ensimmäisestä viiden parhaan osakilpailun sekä kauden päättävän Tampereen kilpailun pisteet huomioidaan.

Tästä pääset seuraamaan Riihimäen kilpailun etenemistä (alkaen 20.5. klo 11:00)

Tilanne SM3 -luokassa 3/7

1) Emil Lindholm 77p

2) Miika Hokkanen 37p

3) Anssi Rytkönen 34p

11) Niko Mäkinen 14p

Täydellinen pistetilanne

Rallin SM-sarja

Puistohulmi Racing Team

Puistohulmi Racing Team Facebookissa

Teksti: Toni Lönroos / Puistohulmi Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli