Ralli 13.12.2016

Mäkinen vahvisti: Latvala siirtyy Toyotalle – Esapekka Lappi myös tiimiin

Tässä se on: suomalainen Dream Team! Juho Hänninen ja Kaj Lindström - Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila sekä Esapekka Lappi ja Janne Ferm Tommi Mäkisen pyörittämässä Toyota-tiimissä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo WRC-talli julkisti tänään Finlandia talolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että se on tehnyt sopimuksen Jari-Matti Latvalan ja kartanlukija Miikka Anttilan kanssa.

Toyota Gazoo Racing WRC –tiimin väreissä tulee kisaamaan ensi kaudella kaksi suomalaista, kun Jari-Matti Latvala liittyy tiimin väreihin jo aiemmin julkistetun Juho Hännisen ohella.

Latvala siirtyi vapaille markkinoille Volkswagenin vetäydyttyä yllättäen rallin MM-sarjasta kauden 2016 päätteeksi. Latvalan entinen tallikaveri, rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin vahvistettiin eilen siirtyvän kisaamaan Fordilla M-Sportin väreissä.

31-vuotias Latvala on kisannut vuodesta 2008 saakka rallin MM-sarjassa. Hän on saavuttanut urallaan kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. Kaudella 2016 hän sijoittui kuudenneksi.

-Tämä on erittäin kiinnostavaa sekä minulle että Miikalle, Latvala kommentoi tiedotustilaisuudessa lisäten, että hän on ajanut usein Toyotan ratissa pitkän ralliuransa aikana.

Hänninen ja Latvala tulevat ajamaan kaikki kauden 13 MM-rallia. Lisäksi tämän vuoden WRC2-luokan maailmanmestari Esapekka Lappi liittyy tiimiin. Hän tulee toimimaan Toyotan virallisena testikuljettajana ja osallistuu MM-ralleihin keväästä lähtien tiimin kolmannella autolla. Lapin kartanlukijana jatkaa Janne Ferm.

Toytotan kauden 2017 WRC-ralliauto. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toytotan kauden 2017 WRC-ralliauto. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Juho Hänninen Toyotan MM-talliin

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli