Ralli 22.01.2018

Mäkinen ja Luhtaniemi Ford Motorcraftin kuljettajat Ralli SM -sarjassa

Niko Mäkisen Ford Fiesta R2T. Kuva: Puistohulmi Racing

Ford Motorcraft Rally Team on Fordin maahantuojan, Oy Ford Ab:n, tukema rallitiimi, joka kilpailee Ralli SM -sarjan SM3-luokassa. Kaudella 2018 tiimin väreissä ajavat Niko Mäkinen ja Jani Luhtaniemi. Ford Motorcraft osallistuu myös tiimien väliseen SM-sarjaan tällä kaudella. Tiimin päällikkönä toimii Arto Kumpumäki.

Laihialaiselle Niko Mäkiselle alkava kausi on toinen Ford Motorcraft Rally Teamissa. Viime kaudella Mäkinen sijoittui SM-sarjan loppupisteissä seitsemänneksi. Kausi sujui vaihtelevasti, kauden paras suoritus ja tulos osuivat viimeiseen osakilpailuun Lempäälään, jossa podium jäi harmittavasti muutaman sekunnin päähän. Nyt alkavaan kilpailukauteen 21-vuotias Mäkinen lähtee uuden kartanlukijan Jarno Ottmanin kanssa.

– Nikolla on kuskina varsin reippaat otteet. Hän on periksiantamaton ja painaa loppuun saakka. Tulos tai ulos, luonnehtii tiimipäällikkö Niko Mäkistä.

Tiimin uusi tulokas on 20-vuotias Tuusulassa asuva Jani Luhtaniemi, joka sai ensikosketuksen Ford Motorcraft Rally Teamiin ja sen kalustoon kauden 2017 viimeisessä SM-osakilpailussa Lempäälässä. Mäkisen tavoin myös Luhtaniemi ajoi tuolloin kauden parhaan kisansa, ja tulokset riittivät vakuuttamaan Kumpumäen. Luhtaniemen vieressä nuotteja lukee Juha-Pekka Jauhiainen.

– Jani on ajatteleva kuljettaja, joka analysoi hyvin suorituksiaan. Viime kauden päätösosakilpailussa hän ajoi tosi hyvin, ja se näkyi myös EK-ajoissa. Noiden näyttöjen ja käytyjen keskusteluiden jälkeen päätimme kiinnittää Janin tiimin toiseksi kuljettajaksi tälle kaudelle, Kumpumäki kertoo.

Ralli SM -sarjassa ajetaan kaudella 2018 seitsemän osakilpailua: 3 talvella ja 4 kesällä. Kausi alkaa 26. tammikuuta Rovaniemeltä ja päättyy syyskuun lopussa Turussa ajettavaan finaaliosakilpailuun. Lisätietoa sarjasta www.rallism.fi.

Teksti: Anu Haapalainen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli