Road Racing 30.06.2016

Mäkinen Barcelonan tuhosta Albaceten tuplakisaan

Tulevana viikonloppuna Espanjan Albacetessä ajetaan ratamoottoripyöräilyn FIM CEV Repsol EM-sarjan neljäs kilpailuviikonloppu. Niko Mäkinen on valmiina taisteluun dramaattisen Barcelonan osakilpailun jälkeen. 

Sunnuntaina Espanjan Alabacetessä on vuorossa kauden viides ja kuudes FIM CEV Repsol EM-sarjan osakilpailu ja lauantaina aika-ajot kilpailuun. Tänään torstaina Niko Mäkinen pääsee koittamaan, miten Barcolonan osakilpailussa loukkaantunut olkapää kestää ajamisen kuormitusta.

– Käsi on suhteellisen hyvässä kunnossa mutta kunto selviää vain ajamalla. Lääkäri antoi luvan ajaa, eli mitään riskiä ei sen suhteen ole, että käsi jotenkin kärsisi tulevista koitoksista, mutta paraneminen on edelleen käynnissä ja niillä eväillä mennään, Mäkinen toteaa

Niko Mäkinen pääsi lopulta vähillä vammoilla hurjasta tilanteesta huolimatta.

Tänään selviää, miten Nikon olkapää kestää ajorasitusta.

Barcelonassa sattunut dramaattinen onnettomuus, jossa Mäkinen joutui heittäytymään pyörän selästä lähes 300km/h vauhdista jarrujen petettyä, on nyt käsitelty.

– Onneksi Yamaha on saatu rakennettua kuntoon täystuhon jäljiltä. Edessä on nyt joukkorahoituksen järjestäminen tuhojen kattamiseksi, huikean määrän kansainvälistä huomiota oikeaoppisella heittäytymisellään pahassa tilanteessa saavuttanut Mäkinen kertoo.

Albaceteen Mäkinen lähtee taistelemaan Privatersluokan parhaista pisteistä, sillä kahdesta kisasta on jaossa yhteensä 50 pistettä, jotka ovat tärkeitä koko sarjan kannalta.
Mäkinen on tällä hetkellä kolmen kilpailuviikonlopun jälkeen Superbike luokan yhdeksännellä sijalla ja Privatersluokan toisena.

Tulospalvelu Albaceten kisoista/aika-ajoista toimii lauantain aika-ajoista lähtien.

LIVE ajanotto (la-su)

Albaceten viikonlopun aikataulu

Osallistujalista Valencian SUPERBIKE kisaan

LIVE kisalähetykset näytetään SUORANA Youtube palvelusta.
Nikon kisat sunnuntaina klo 12.00 ja 15.00 Suomen aikaa. Lähetys alkaa aina noin 15 minuuttia ennen starttia.

www.nikoracing.fi

Teksti ja kuvat: Niko Mäkisen tiedotus / TEAM LEOPARD YAMAHA STRATOS

Mäkisellä kauhunhetkiä Barcelonan osakilpailussa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing