Rata-ajo 16.02.2016

Mäkelä Racing Team kahdella autolla uuteen kauteen

Milla Mäkelä Kemoran Rata-SM:ssä viime vuonna. Kuva: Raceway Media

Mäkelä Racing Team on ilmoittanut kaksi autoa Formula Fordien SM-sarjaan kaudelle 2016. Toisella autolla tulee näillä näkymin ajamaan useampi kuljettaja yksittäisiä kisoja. Yksi näistä kuljettajista on Miikka Mäkelä.

Miikka toimii pääasiassa kisainsinöörinä muille vieraileville kuljettajille, mutta ajaa myös itse kisoja aina mahdollisuuden tullessa. Vuoden 2014 Suomenmestari ja 2015 Eurocup hopeamitalisti ei kuitenkaan tunne enää tarvetta ajaa täyttä SM-kautta.

– Pääpaino minulla on siirtynyt tekniselle puolelle, mutta yksittäisiä kisoja on aina mukava käydä ajamassa. Etenkin tiimin kansainväliset kisat kiinnostavat edelleen. Myös muiden luokkien testejä ja kisakokeiluja olisi mukava päästä ajamaan, Mäkelä toteaa.

Mäkelä Racingin toisella autolla ajaa tehtaan oma kuljettaja Milla Mäkelä. Milla on ajanut ratapuolella seitsemän kautta ja kilpailukokemusta nuorella neidolla on jo 18 vuotta. Viime kausi oli Millalta parasta mitä häneltä on nähty. Vauhtia käytiin hakemassa niin Belgian Spasta Eurocupissa kuin NEZ-kisoista Tanskasta. Ulkomailta jäi käteen kokemuksen lisäksi vauhtia ja kovuutta huolimatta tekniikkamurheista. Myöskään SM-sarjan viides sija ei vastannut odotuksia ja vauhdin puolesta Millalla oli mahdollisuudet jopa SM-hopeaan viime kaudella. Se mitä kaudesta 2015 opittiin, on se, että vauhtia kyllä löytyy, se vain täytyy saada pysymään hyvällä tasolla.

Talvihuoltoon onkin panostettu tosissaan ja auto on uutta vastaavassa kunnossa. Myös muutamia kehitysosia on suunniteltu talven aikana tiimin resursseilla teknikko isän ja kahden autoinsinööriopiskelijan voimin. Myös kuljettaja on entistä enemmän motivoitunut hoitamaan myös itsensä kuntoon, jotta ajatukset pysyvät kasassa koko kisaviikonlopun ajan.

– Radalla näkyi jo viime kesänä ulkomailta saatu kovuus ja vauhti. Kun siihen yhdistetään talven aikana kehitetyt tekniikan ja kuljettajan varmuus on mestaruus täysin realistinen tavoite kaudelle 2016, Milla Mäkelä kertoo.

Mäkelä Racing Team aloittaa kauden tänä vuonna Tanskassa ajamalla Tanskan mestaruussarjan ensimmäisen kisan, josta saadaan hyvä varaslähtö ennen SM-sarjan alkua.

Milla ja Miikka Mäkelä. Kuva: Mäkelä Racing Team

Milla ja Miikka Mäkelä. Kuva: Mäkelä Racing Team

Kotimaista formulaosaamista

Mtec Formula Technology on suomalainen Formula Ford valmistaja. Lähes puolet SM-sarjaa kiertäneistä autoista on jo muutaman vuoden ajan olleet Mtec:in tekemiä, huoltamia ja/tai ylläpitämiä autoja. Mtec on perustettu vuonna 2009 Mäkelä Racing Teamin toimesta. Toiminta on kasvanut vuosi vuodelta laajemmaksi kovasta taloustilanteesta huolimatta. Osoituksena kehityksestä Mtecin pari viimeisintä vuotta ovat olleet varsin menestyksekkäitä. Vuoden 2014 SM-kulta, -pronssi ja neljäs sija 12 auton joukosta sekä 2015 SM-kulta, -hopea ja viides sija puhuvat puolestaan. Myös kansainvälistä menestystä on saavutettu muun muassa 2015 Eurocup hopealla ja NEZ pronssilla. Ensi kauden suunnitelmissa on tähdätä yhä ylemmäs.

Mtec Formula Technologyn tehdastallina toimii Mäkelä Racing Team, Siikalatvan Rantsilasta lähtöisin oleva tiimi. Mtecejä ajattaa myös Seinäjokelainen HMH-Racing.

Alustava kisakalenteri 2016:

30.4.-1.5.2016 Padborg Park, Tanska, Tanskan mestaruussarja
14.-15.5.2016   Botniaring, Jurva, Rata-SM
11.-12.6.2016   Kemora, Veteli, Rata-SM
25.-26.6.2016 Spa-Francorchamps, Belgia, Eurocup
23.-24.7.2016   Alastaro, Loimaa, Rata-SM
10.-11.9.2016 Ahvenisto, Hämeenlinna, Rata-SM

Kalenteriin tulevat mahdolliset päivitykset löytyvät osoitteesta www.makelaracing.fi.
Seuraa Mtec Formula Technology:ä myös Facebookissa.

Teksti ja kuvat: Mäkelä Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta