Supermoto 11.08.2017

Madissonilla roppakaupalla epäonnea supermoton MM-kilpailussa Kolumbiassa

Eero Madisson sijoittui Kolumbian MM-osakilpailussa kokonaistuloksissa sijalle 13. Kuva: Supermotopics

Eero Madisson osallistui viikonloppuna Kolumbiassa järjestettyihin supermoton maailmanmestaruuskilpailuihin, joissa kohtasi roppakaupalla epäonnea jokaisessa kolmessa erässä. Yhteistuloksissa hän sijoittui kolmanneksitoista.

Supermoton kauden toiseksi viimeinen ja kauden ainoa Euroopan ulkopuolinen MM-osakilpailu järjestettiin viikonloppuna Kolumbian Chachagüíssa. Matkaan lähti Suomesta MM-sarjaa kiertävä Eero Madisson.

– Menimme tiimin kanssa paikalle jo torstaina, jotta pääsisi vähän tottumaan ilmaan sekä aikaeroon. Perjantaina kasasimme pyörät, jotka oli lähetetty puulaatikoissa Kolumbiaan, Madisson kertoo.

Lauantaina ensimmäisissä harjoituksissa Madisson pääsi tutustumaan ensimmäistä kertaa rataan.

– Se oli erilainen kuin meidän Euroopan radat, koska se oli kapea, patissa, täynnä reikiä ja crossiosuus oli hyvin nopea, Mutkissa ei ollut oikein valleja mihin nojata.

Toisissa harjoituksissa suomalaisen tuntuma rataan oli jo hieman parempi.

– Lähdin yrittämään kierrosaikaa, mutta se ei oikein vielä sujunut. Aika-ajoissa sain vähän apua toiselta kaverilta ajaessani hänen perässään, mutta en silti pystynyt saavuttamaan sitä aikaa, mitä lähdin hakemaan ja sijoitus erän lopussa oli 15:s. Yhteensä meitä oli 17 kuskia.

Eero Madisson on nyt MM-pisteissä sijalla 10, kun kaudesta on enää ajamatta finaali. Kuva: Eero Madisson

Sunnuntaiaamun harjoituksissa Madissonin pyörään muuteltiin säätöjä ja hän sai heti paremman kierrosajan kuin lauantain aika-ajoissa.

– Eka kisaerä ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin niin hyvin kuin toivoin. Sain ihan hyvän startin, mutta ajoin yhteen toisen kuskin kanssa toisessa mutkassa ja jäin jumiin vähäksi aikaa. Kun pääsin liikkeelle, olin vasta 15:s, mutta lähdin ajamaan tasaista vauhtia eteen päin nousten välillä jo kymmenenneksi, mutta loppuvaiheessa takana ajanut kuski ajoi mua päin törkeästi niin, että kaaduin. Sain kuitenkin nopeasti pyörän pystyyn ja jatkoin matkaa ollen maalissa 11:s.

Toisessa erässä Madissonin lähtö ei ollut niin hyvä ja hän jäi joukon hännille.

– Toisen kierroksen viimeisessä mutkassa lipsahti takapyörä alta ja kaaduin. Nousin pystyyn ja lähdin ajamaan toisia kiinni. Maalissa olin 13:s.

Kolmannessa erässä onni ei edelleenkään ollut Madissonin puolella.

– Kun sain hyvän startin, niin crossiosuudella yksi kuski hyppäsi radalta ulos ja tuli takasin törkeästi mun eteen niin, että mun piti tehdä kova jarrutus, jonka takia pyörä sammui. Sain pyörän aika nopeasti uudestaan käyntiin, mutta hävisin sen takia pari sijoitusta, Yritin ajaa kovaa vauhtia erän loppuun asti ja maalissa olin 11:s.

Kisan yhteistuloksessa Madisson oli 13:s ja MM-pisteissä hän on nyt kymmenentenä.

– Nyt valmistun viimeiseen Euroopan mestaruuskisaan, mikä on 17 päivä syyskuuta Itävalassa Melkissa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto